Site Rengi

DOLAR 32,5182
EURO 34,7941
ALTIN 2.430,88
BIST 9.733,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği’nden Basın Açıklaması

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir'de yeni kurulan Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği tarafından derneği ve yönetimini, derneği faâliyetlerini tanıtmak amacıyla basın mensuplarına bir basın açıklaması düzenlendi. Haber Müdürümüz Saâdet Yörükçü'nün takip ettiği basın açıklamasında başkan Muharrem Akaydın tarafından şunlar ifâde edildi.

"Sizleri arkadaşlarım adına, kendi adıma sevgi ve saygı ile selamlıyorum.
Yeni Kurulmuş olan Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği Kısa Adı ES-UZ-DER olan ve Kuruluş Tüzüğümüzün 2. Md. De belirtildiği üzere Sosyal ve Hukuk Alanında faaliyet yürütecek bir oluşumdur.
Derneğimizin Kuruluş Amacı: ülkemizin toplumsal yaşantımızın, demokrasi kültürümüzün, özel hayatımızın, sivil toplumun ve son olarak hukuk sistemimizin ihtiyacı olan toplumsal barışa hizmet edecek uzlaştırma kültürünün ve hukuksal alt yapısının yerleşmesi ve yayılması bunun yanında uzlaşma ve uzlaştırmacılık konusunda; sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda, Cumhuriyet Başsavcılıklarında, Adli ve İdari Yargı Kurumlarında ve ihtiyaç duyulan diğer kamu ve özel kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarında uzlaştırmacı olarak görev yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek, aralarında bilgi alışverişini sağlamak, eğitimlerine katkıda bulunmak, aralarında yardımlaşmayı sağlamak ve uzlaştırmacı kurumunun gelişimine katkıda bulunmak amacı ile kurulmuştur.

Bunu Belirttikten sonra;
Uzlaştırmacı: Cumhuriyet Savcısından aldığı yetkiyle birlikte, şüpheli (veya sanık) ile mağdur (veya suçtan zarar gören kişiler) arasında müzakere yapılmasını sağlayan ve bu müzakereyi yöneten, Avukat ya da Hukuk öğrenimi görmüş, belirli şartlara haiz olan, Adalet Bakanlığı tarafından seçilmiş kişilerdir.
‘Uzlaşma’ kavramı sözlük anlamı itibariyle  ortaya çıkan uyuşmazlıkların barış içinde çözüme kavuşturulmasının karşılığı olarak tanımlanmaktadır. Uzlaştırıcılar; Ortaya çıkan tarafların uyuşmazlıklarında görev aldığında ‘DOSTANE’ bir çözüme kavuşmaları gayretiyle onlara tarafsız ve bağımsız olarak yardım da bulunurlar. 
Dolayısıyla suç esasen fail ve mağdur arasında cereyan eden bir eylemdir. Suçun esas mağduru suçtan doğrudan doğruya etkilenen kişiler ve Toplumdur. Bu nedenledir ki suça verilecek karşılık belirlenirken Mağdurun ve toplumun katılımı ve onların rızası-tatmini göz ardı edilmemelidir. Bu anlamda 'onarıcı adalet' suçtan etkilenen kişilerin katılımıyla suç nedeniyle ortaya çıkan haksızlığın, ihtilaf ve husumetin giderilmesini amaçlayan suç olgusuna mağdur merkezli bakan ve geçmişle değil gelecekle ilgilenerek uyuşmazlığa çözüm getirmeyi amaçlayan bir yaklaşımdır. Onarıcı Adaletin Temel üç fonksiyonu yerine getirmeyi amaçladığı gözlemlenmektedir.

Bunlar:
1-    Sorumluluk
2-    Onarım
3-    Topluma geri kazandırma

derneğimizin bizlere ve kamuoyuna hayırlı olması dileğiyle.
sevgi ve saygılarımızla…

Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:
S/N    Adı-Soyadı    Görev Unvanı
1    Muharrem Akaydın    Başkan
2    Oktay Usalan    Başkan Yrd.
3    Seven Özkılıç    Başkan Yrd.
4    Süleyman Karakaş    Başkan Yrd.
5    Ahmet Süzer    Başkan Yrd.
6    Mehmet Halil Ateş    Başkan Yrd.
7    Taner Aytan    Sayman
8    Zafer Sak     Genel Sekreter
9    Gül Yoldaş    Yönetim Kurulu Üyesi
10    Ayşe Karakaş   Yönetim Kurulu Üyesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.