Site Rengi

DOLAR 32,3119
EURO 35,1160
ALTIN 2.302,59
BIST 9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Eskişehir ve Çanakkale kardeş şehir oldu

15.08.2019
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi, dostane ilişkiler içerisinde olduğu Çanakkale Belediyesi ile imzalanan protokol neticesinde kardeş şehir oldu. 
Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası, 2017 yılının Temmuz ayında Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen Korolar Festivali’ne katılmış, konser programının sonunda her iki belediye başkanı kardeş şehir olunması yönünde adımların atılacağını ifade etmişti. Yaşanan olumlu gelişmelerin ardından Çanakkale’de düzenlenen imza töreninde Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, iki kenti kardeş yapan sözleşmeyi imzaladı. Törene Ataç ve Gökhan’ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ile her iki belediyenin meclis üyeleri katıldı. 

"Bu kardeşliğin dostluğun bütün Türkiye’ye yayılmasını diliyoruz" 
Törende ilk olarak konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan Ülgür, kardeş şehir olunmasına yönelik ilk gelişmelerin 2017 yılında kaydedildiğini belirterek, “Bu elektriğin başlangıcı geçen yıla dayanıyor. Korolar Festivali’nde Tepebaşı Belediyemizin İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası’nın burada bir sunumunu izlemiştik. Çok etkilendik ve beğendik. Biz bu noktada dedik ki, 'madem bir araya geldik, bundan böyle kardeş belediye olalım.' Daha çok kültürel ve sosyal ilişkiler içinde olalım diye kararlaştırdık ve meclislerimize sunduk. Hem Tepebaşı hem de Çanakkale belediyelerimizin meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Bizleri kırmayıp bu kardeşliğe yol açtılar. Şimdi zaten Tepebaşı Belediyesi, Çanakkale’yi çok önemsiyor. Aldığım bilgiye göre 120 bin vatandaşı şehrimize getirdiler. Dolayısıyla zaten bir ilişkimiz var ama kurumsal ilişkimiz yoktu, onu şimdi tesis ediyoruz. Yine bin 500 Tepebaşılı Çanakkale’de olacak. Bu kardeşlik protokolünün tarihi önemi de şu; 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin ve Şehitleri Anma Programının içerisindeyiz. Bu haftada olması önemli, Çanakkale malum şehitler diyarı. Bu yerde çok sayıda Eskişehirli rahmete ermiş askerlerimiz de var. O bakımdan bu törenin olmasını çok önemsiyorum. Bu ziyaret dolayısıyla birlikte oluyoruz ve bu bizi çok memnun etti. Bu kardeşliğin dostluğun bütün Türkiye’ye yayılmasını diliyoruz” şeklinde konuştu. 

Çanakkale’yi görmeyen kalmayacak 
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise Çanakkale’de olmanın mutluluk verici olduğunu ifade ederek, “Gerçekten Çanakkale’ye gelmek bana ayrı bir mutluluk veriyor. Biliyoruz ki burada bir savaş değil, bir destan yazıldı. İnsanlarımızın yakın tarihi çok iyi öğrenmesi lazım. Bizim iki önemli tarihimiz var; birisi Çanakkale Destanı diğeri Kurtuluş Savaşı. Bir söz var, çok beğeniyorum. Diyor ki, tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer. Yani o kadar anlamlı ki. Eskişehir’den Çanakkale’ye gelen insanlarımız gelirken başka bir duyguyla gelip başka bir duyguyla dönüyorlar. Yani dünyaya bakış açıları değişiyor. O açıdan dediğim gibi, Eskişehir’de Çanakkale’yi görmeyen kalmayacak umuyorum” diye belirtti. 
Çanakkale ile kardeş şehir ilişkisinin kurulmasına da değinen Başkan Ataç, “En son geçen Temmuz ayında Türkiye de pek örneği olmayan İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası buraya, Çanakkale Belediyemizin yapmış olduğu korolar ile ilgili etkinliğe katılmıştı. Özellikle Çanakkaleli çocuklarımız çok beğendiler. Hatta, ‘Başkanım bizde isteriz, bizde isteriz’ diyerek talepte bulundular. Biz de ‘Kardeş şehir olalım, böyle bir çalışmanın üçüncüsünü Çanakkale’de de kuralım’ dedik. Meclislerimizden onayı aldık ve bugün bu güzel topraklarda, bu güzel etkinliğin sözleşmesini imzalayacağız. Ben de inanıyorum ki hem burada hem Eskişehir’de her iki şehrin çağdaş halkları buluşacaklar ve daha iyi etkinlikler ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı. 

"Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında hep birlikte yürüyoruz" 
Daha sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise, “Hem Ülgür Gökhan hem Ahmet Ataç benim için çok değerli iki belediye başkanı. Aynı zamanda da çok değerli çok saygı duyduğum ağabeyim. Hem onlara hem Çanakkale’ye hem Tepebaşı’nın Meclis üyelerine ve belediye personeline çok çok teşekkür ediyorum. Kardeş kent ilişkileri çok önemli Bu topraklarda, Çanakkale savaşında, memleketin her köşesinden yurttaşımız birlikte bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi verdiler. Biz de bu bilinçle değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında hep birlikte yürüyoruz. Çanakkale Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi, Türkiye’nin en başarılı belediyeleri arasında, çok önemli belediyecilik örneklerini Türkiye’ye gösteriyorlar. Bu vesile ile bu ilişkilerin, bu iki belediyeye büyük güç katacağına inanarak ben de çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Konuşmaların ardından Ataç ve Gökhan, Tepebaşı Belediyesi ile Çanakkale Belediyesi’ni kardeş şehir ilan eden protokolü imzaladı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.