Site Rengi

DOLAR 32,5166
EURO 34,5622
ALTIN 2.491,61
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 14°C
Cts 19°C

Eskişehir’de ‘1 Mayıs’ Kutlandı

15.08.2019
A+
A-

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarının adresi her yıl olduğu gibi bu yılda Sıhhiye Meydanı’ydı. DİSK, KESK, TMMOB, EBTO’nun aralarında bulunduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi’nin organize ettiği 1 Mayıs kutlamaları için Aytaç Caddesi girişinde toplanan kalabalık alana kadar yürüdü.""1 Mayıs kutlamalarına CHP Eskişehir Milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan ve Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ve Küba Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amaros Nunez katıldı.
""Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde yaptığı konuşma da şunları söyledi:
"Çocuklarımız, torunlarımız mutlu bir Türkiye’de gözlerini açacaklardır. Hepinizin bayramı kutlu olsun diyorum. Ter akıtan alınlarınızdan sevgiyle, saygıyla öpüyorum. Emekçilerin, alın terinin, üretimin sahipleri. Sizler gerçekten üreten, döktüğü alın terinin karşılığını alması gereken, özgürlük, yaşam, kazanç ve insanca yaşama hakkı için yıllardan bir bu meydanları 1 Mayıs günü dolduruyorsunuz. İnşallah ülkemizde sizlerin alın terinin değerlendirileceği ve özgürlüğün, barışı, kardeşliğin büyük coşkularla her zaman bir arada kutlayacağımız bir ülkenin fertleri olarak çok fazla beklememize gerek yok. O günler yakındır. O günlerde güzel günler olacaktır. O günlerde çocuklarımız, torunlarımız mutlu bir Türkiye’de gözlerini açacaklardır. Hepinizin bayramı kutlu olsun diyorum. Ter akıtan alınlarınızdan sevgiyle saygıyla öpüyorum.” dedi.

""
Sonrasında  konuşan Küba Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amaros Nunez, Türkçe ‘merhaba’ diyerek, “Bugün burada olduğunuz için sizlere teşekkürler. Küba’da bugün gün boyu işçiler bayram yapıyorlar. Dünyanın her yerinde 1 Mayıs bayram. Benim için de burada bayramı sizlerle birlikte kutlamak çok büyük onur. Bu önemli günde Küba işçi sınıfının selamlarını sizlere getirdim” dedi.
 

""

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.