Site Rengi

DOLAR 32,3847
EURO 35,0605
ALTIN 2.325,56
BIST 9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Eskişehir’de 2023 Eğitim Vizyonu ‘Çocuk Çalıştayı’

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Odunpazarı ilçesinde Çocuk Çalıştayı yapıldı. 
Çalıştay, Odunpazarı Kaymakamlığı ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle, 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlendi. Çalıştaya Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Önder Ceylan, Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi akademisyenleri, okul müdürleri, öğretmenler ile Odunpazarı ilçesindeki 110 okuldan öğrenci temsilcileri katıldı. 
2023 Eğitim Vizyonu’nun temel amacı, çağın ve geleceğin becerileri ile donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı nitelikli ahlaklı çocuklar yetiştirmektir olduğunu belirtildi. Eskişehir Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen “Çocuk Çalıştayı” 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında, çocuk odaklı gerçekleştirilen Türkiye’deki ilk Çocuk Çalıştayı olma özelliğini taşıyor.

Verilen bilgilerde, "Bu çalıştayda eğitim politika ve amaçlarımızın odağı ve birincil öznesi olan öğrencilerimizin beklentilerini, hayallerini, hedeflerinin paylaşılması ve değerlendirilmesi amaçlandı. Çalıştay öncesi ön hazırlıklar yapılmış, Odunpazarı ilçesindeki temel ve orta öğretim düzeyinde 110 okulda yaklaşık 65 bin öğrencinin tek tek görüşü alınmış, onların gözünden eğitim, öğretim, başarı, ebeveyn, öğretmen gibi kavramlar, vizyon belgesindeki kararlar doğrultusunda incelenmiş, eğitimin odağı olan öğrencilerimizin doğrudan katılımları sağlanmıştır. Bu açıdan da, Türkiye’de ilk örneği teşkil ediyor" denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.