Site Rengi

DOLAR 32,3769
EURO 34,9712
ALTIN 2.325,70
BIST 9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Eskişehir’de 34 Gıda Kontrol Görevlisiyle 366 İşletme Denetlendi

Eskişehir’de 34 Gıda Kontrol Görevlisiyle 366 İşletme Denetlendi
28.02.2020
A+
A-

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Ürün Bazlı Denetim Seferberliği” kapsamında ikinci kez gıda işletmeleri denetlendi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emine Sever, bizzat katıldığı denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması yönünde 17-22 Şubat tarihleri arasında denetimler yapıldığını belirtti. Dr. Sever: “Eskişehir’de bu süreçte 34 gıda kontrol görevlimiz ile “Süt ve süt ürünleri üreten işyerleri, takviye edici gıda üretimi yapan işletmeler, et ve et ürünleri üreten işletmeler, ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamul üreten işletmeler, kasap, şarküteri, bakkal, takviye edici gıda satış yerleri, aktarlar, market, büfe işletmeleri, üniversite kampüsleri de dâhil olmak üzere okul kantin ve yemekhaneleri, lokantalar, fastfood ve toplu tüketim yerlerinden örnekleme metodu ile seçilen 366 adet işletmeye gıda hijyeni açısından denetimler yapılmıştır. Söz konusu denetimler esnasında herhangi bir işletmeye cezai işlem uygulanmamış olup, eksiklik tespit edilen 13 adet işletmeye eksikliklerin giderilmesi için süre verilmiş; süre sonunda yapılacak takip denetimlerinde eksikliklerinin giderilmediği tespit edilen işletmelere yasal işlem uygulanacaktır” dedi.

Dr. Emine Sever: “En iyi denetçi tüketicinin kendisidir. Tüketicilerimizin herhangi bir gıda işletmesinde karşılaştıkları sorunları ALO 174 Gıda Hattına bildirdikleri takdirde de en fazla 15 gün içerisinde mevzuat kapsamında gerekli işlemler yapılacaktır” diye belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.