Site Rengi

DOLAR 32,5065
EURO 34,9070
ALTIN 2.425,83
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Eskişehir’de Beklenen Kar Geldi

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir kent merkezinde yoğun şekilde yağan kar sevinçle karşılandı. 
Eskişehir’de birkaç gündür soğuk giden hava yerini önce yağmura ardından da kara bıraktı. Saat 15.00 sıralarında başlayan kar yağışı önce yüksek kesimlerde ardından kent merkezinde etkili oldu. Lapa lapa kar yağdığını gören vatandaşlar durumu mutlulukla karşılarken, sürücüler de daha dikkatli ve tedbirli davrandı. Bazı vatandaşlar kar yağışından korunmak için şemsiyelerle sokağa çıkarken, bazıları vatandaşlar ise, kar altında cep telefonlarıyla fotoğraf ve video çekti. 
Öte yandan meteorolojiden edinilen bilgiye göre, kent merkezinin yanı sıra yükseklerde de etkili olan kar yağışının belirli aralıklarla devam edeceği bildirildi.
Dış ilçelerde de kar etkili oluyor. Seyitgazi'de eğitime, kar sebebiyle 1 gün ara verildi. Sarıcakaya yolu karla kaplandı. Ayrıca Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nden İnönü-Küahya yolu ile ilgili duyuru geldi. Yapılan açıklamada:
"İlimiz Kütahya-İnönü Karayolu üzerinde akşam saatlerinden itibaren kar yağışı artmakta olup, bu istikamete gidecek araç sürücülerinin kar yağışı ve buzlanma nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklar ile vatandaşlarımızın il merkezinde akşam ve gece saatlerinde meydana gelmesi muhtemel buzlanma olaylarından olumsuz etkilenmemelerine ilişkin olarak;
Sürücülerimizin Kütahya İnönü karayolu üzerinde ve il merkezinde kar yağışının ve buzlanmanın meydana geldiği yerlerde dikkatli seyretmeleri, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, araçlarının kış bakımlarının yapılmış olması ve kar lastiği kullanımına ilişkin gerekli hassasiyetin gösterilmesi, araçlarda bulundurulması zorunlu olan zincir, çekme halatı vb. ekipmanı bulunmayan, araç lastikleri kış şartlarına uygun olmayan araçların trafiğe çıkarılmaması  önem arz etmektedir. Vatandaşlarımıza duyurulur." dendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.