Site Rengi

DOLAR 32,5210
EURO 34,7522
ALTIN 2.492,33
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Eskişehir’de Festival Savaşları

15.08.2019
A+
A-

2 Mayıs 2018 çarşamba günü 1.Bahar Festivali ve Mıhlama Şenliği adı altında bir etkinlik başladı. Bu etkinlikte 72 ilden yöresel lezzetlerin de sergileneceği ve satılacağı etkinlik için hafta başında ETO'dan gelen bir açıklama etkinlik hakkında bir 'cehd'e döndü. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, TCDD Açık Otopark’ında, Yöresel Ürünler- Bahar Şenliği adı altında düzenlenecek ve satış yapılacak etkinliğin Eskişehirli tüccar ve esnafı mağdur edeceğini belirterek, etkinliğin yapılmaması için tüm mercilere müracaat edeceklerini kaydetti.

Bu açıklamadan sonra Neşet Gürsoy sosyal medya hesabından çok tartışılacak bir açıklama yaptı. Gürsoy:
"Bu mıhlama festivali, kültür alışverişinin olduğu festivaldir. Bunu siyasi olaylara mâl etmek, bu şehre atılan kazıktır. 'Esnafa zarar verir' sözlerini söyleyenlere ise şehrimizin esnafının kanını emen 'Boyner, Carrefour, Espark, MC Donalds vs leri hatırlatmak isterim.
Engellemeye ne gücünüz ne de cürmünüz yetmeyecek ve bu festival yapılacak!" dedi.

Gürsoy'un bu paylaşımına tepkiler de gecikmedi. Kimisi şenliği yapanı ve destekleyenleri "yemekle, yiyicilikle" ithâm ederken; kimisi de Gürsoy'un paylaşımını destekledi ve:
"Türkiye'nin her yerinde, İstanbul'un her gün her semtinde böyle yöresel ürün şenlikleri oluyor. ETO'nun bakış açısı çok farklı! Bundan esnafın nasıl bir kaybı olabilir? MC Donalds, Carrefour gibi büyük yerleri saymıyorsunuz hiç!" diyerek düşüncelerini belirttiler.

1.Bahar Şenlikleri ve Mıhlama Festivali dün başladı ve şu an 2.gününde… Hem yöresel ürünler sergileniyor, satılıyor hem de sanatçı konukların şarkılarıyla vatandaşlar eğlenceli ânlar yaşıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.