Site Rengi

DOLAR 32,5671
EURO 34,9928
ALTIN 2.421,67
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Eskişehir’de Fırıncılara Yaz Aylarında Eleman Dayanmıyor

15.08.2019
A+
A-

Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte fırıncıları da zorlu bir dönem bekliyor. Fırın işletmecileri, bunaltıcı iş ortamı sebebiyle bu süreçte eleman bulmakta sıkıntı yaşıyor. 
Her gün yüksek sıcaklıkta vatandaşlara hizmet sunan fırıncılar, dolgun maaşa rağmen yaz aylarında istikrarlı bir şekilde çalışacak eleman bulmakta zorlanıyorlar. Yaklaşık 40 yıldır Eskişehir'de fırıncılık yapan Nabi İşli, fırıncılığın en zor mesleklerden biri olduğunu ve bu sebeple yaz aylarında çalışmaya hevesli gençlerin bunaltıcı ortam nedeniyle erken pes ederek görevi bıraktıklarını söyledi. Yaz aylarında eleman sıkıntısının yaşandığını dile getiren İşli, "Bizim işimizde yaz ayları en sıkıntılı dönemdir. Zaten yüksek sıcaklıkta çalışıyoruz. Bir de üstüne yaz ayları binince iyice zor oluyor. Bu dönemde eleman problemimiz de çok oluyor. Yüksek maaş da versen tutamıyorsun. Her şey para değil tabii ki. Bir eleman girer, bir eleman çıkar. Yaz ayları her bakımdan fırıncılar için zordur. Ama şükürler olsun bizler artık alıştık. Allah bir kolaylığını veriyor. 40 yılımı devirdim ben. Soğuk suyla elimizi yüzümüzü yıkayıp rızkımızın peşinde koşmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Yer altında madenciler, yer üstünde biz" 
Fırıncılık mesleğinde ustalık için yıllarca sektörün içinde olmak gerektiğini vurgulayan Nabi İşli, konuyla ilgili şunları kaydetti: 
"Tabii sadece yaz ayları ile kısıtlamamak lazım. Fırıncılık her dönem zordur. Usta olmak için yıllarınızı vermeniz gerekir. Ben bile kendime 15 seneden sonra usta diyebildim. Sabır ister, emek ister. Yer altında madenciler, yer üstünde de biz gerçekten çok zor şartlar altında rızkımızı kazanıyoruz. Belki zor ama göstediğimiz bu çaba sonucunda vatandaşlara bir şeyler sunabilmek de çok güzel. bu da ayrı bir mutluluk veriyor." 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.