Site Rengi

DOLAR 32,5492
EURO 34,8565
ALTIN 2.438,56
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Eskişehir’de Grev Var!

15.08.2019
A+
A-

Türkiye Metal Sanayiciler Sendikası (MESS) ile ücret artışında uzlaşamayan Türk Metal-Sen, 2 Şubat'ta greve gidecek. Karar, Eskişehir'den yaklaşık 4 bin 500 işçiyi kapsayacak.

MESS ile ücret artışı ve diğer bazı maddeler üzerinde uzlaşmaya varamayan Türk Metal-Sen, ülke genelinde yetkili olduğu fabrikalarda 2 Şubat tarihiyle grev kararı aldı. Eskişehir’in İnönü ilçesinde kamyon ve çekici üretimi yapan Ford Otosan fabrikasında da işçiler grev kararlarını astı. Türk Metal Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Orhan Demir, kararın Eskişehir genelinde 4 bin 500, Ford Otosan’da ise bin 530 üyeyi kapsayacağını dile getirdi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Orhan Demir, “5 Ekim tarihi itibariyle toplu sözleşme görüşmelerimizi başlatmıştık. Ama yasal süreçte ve arabulucu sürecinde herhangi bir anlaşma sağlanamadığından dolayı bugün itibariyle Ford Otosan işyerimizde grev kararımızı ilan ettik. 19 Ocak tarihinde başkanlar kurulumuzun almış olduğu kararla toplam 120 bin işçimizi kapsayan, 206 işletmede grev kararını aldık. Eskişehir’de 4 bin 500 üyemizi kapsayacak. Arçelik Buzdolabı İşletmesi ve Ford Otosan İnönü Fabrikası. Biz 2 Şubatta greve çıkacağız, 12 Şubatta da Arçelik Buzdolabı İşletmesinde greve çıkacağız” dedi.

"Grev kararımızı bugün ilan ettik"
Sözleşmenin detayları hakkında da bilgiler veren Türk Metal Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Orhan Demir, “Biz 2 yıllık sözleşme istedik. Yüzde 38.28 oranında içerisinde kıdem ve seyyanen zamdan oluşan bir zam oranıyla biz taslağımızı verdik. Ama şu ana kadar MESS’ten karşımıza çıkan cevap yüzde 6.4 oldu. Kıdem zammına da hayır dediler. Artı olarak da 3 yıllık sözleşme istediler. Biz de bu şartları kabul etmedik. Grev kararımızı bugün ilan ettik. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Allah hakkımızda hayırlısını versin” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Demir, MESS Yönetim Kurulu üyeleri ile Cuma günü saat 09.00’da İstanbul’da bulunan genel merkezde son bir toplantı daha yaparak yeni teklifleri dinleyeceklerini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.