Site Rengi

DOLAR 32,5998
EURO 34,7797
ALTIN 2.496,69
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Eskişehir’de Şarbon Tehlikesi Bulunmuyor

15.08.2019
A+
A-

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Eskişehir-Bilecik Bölgesi Başkanı Mehmet Kızılinler, Eskişehir’de şu ana kadar karşılaşılan bir şarbon vak'ası olmadığını söyledi. 
İthal hayvanlarla beraber Kurban Bayramı sonrası ortaya çıkan şarbon vak'aları, vatandaşlarda paniğe neden oluyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Mehmet Kızılinler, Eskişehir'de şimdiye kadar herhangi bir vak'ayla karşılaşmadıklarını belirtti. Başkan Kızılinler, "Hemşehrilerimizin Eskişehir’den temin edip kestikleri kurban etleri ile alakalı şarbon bulaşma riski bulunmamaktadır. Ama bu Anadolu topraklarında yıllardır sporadik olarak hastalık meydana getiren şarbonun ilerleyen günlerde ortaya çıkmayacağı anlamına gelmemektedir. Bu yüzden gerek üreticilerin ve gerekse tüketicinin şarbondan şüpheli durumda vakit geçirmeden Veteriner Hekim Teşkilatı’na haber vermeleri önemlidir” dedi. 

“Etler veteriner hekimi kontrolü olmaksızın sunuluyor" 
Şarbonun veteriner hekimlerinin sahada iç içe olduğu 200 civarında Zoonoz hastalıktan yalnızca bir tanesi olduğunu söyleyen Türk Veteriner Hekimleri Birliği Eskişehir- Bilecik Bölge Başkanı Mehmet Kızılinler, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
"Modernizasyonun mümkün olamayacağı bahanesi ile yerine herhangi bir yatırım düşünülmeksizin kapatılan koskocaman şehrin legal kesimi sadece tek bir mazbaha da yapılmakta. Bu mezbahanın kesim miktarı da Eskişehir’in tüketimin çok altında olduğundan dolayı biz Veteriner Hekimler Odası olarak bir kısım etin veteriner hekimi kontrolü olmaksızın tüketime sunulduğunu düşünüyoruz. Bundan dolayı hemşehrilerimizin etlerini mutlaka veteriner hekimi kontrolündeki mezbahalarda kesildiğini kontrol ettikten sonra almalarını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı. 
Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kişi ve kurumları mezbaha probleminin çözümü ile ilgili sorumlulukları yerine getirmeye davet eden Mehmet Kızılinler, hayvansal ithalattan çok ihracatın ön plana çıkması gerektiğini aktardı. Başkan Kızılinler ayrıca veteriner hekimlerin yıpranmadan doğan özlük haklarının da iade edilmesini beklediklerini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.