Site Rengi

DOLAR 32,5878
EURO 34,8455
ALTIN 2.503,43
BIST 9.678,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Eskişehir’de Sertifikalı Tohum Üretimi Yaygınlaşıyor

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emine Sever, bitkisel üretimde büyük öneme sahip olan sertifikalı tohum üretimi ve kullanımı hakkında açıklamalarda bulundu. 
İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Sever konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bitkisel üretimde bakanlığımız kontrolünde üretilen sertifikalı tohumlukların kullanılması durumunda, söz konusu tohumların çimlenme güçlerinin yüksek olması sebebiyle, tohum kullanımında ortalama yüzde 25 tasarruf ve verim artışı sağlanacak. Bitkilerin tümünün gelişmelerinin birbirine çok yakın olması nedeniyle bakım, çapalama, sulama, ilaçlama ve gübreleme gibi işlemlerin daha kolay ve verimli olacak” diye belirtti. 
Toplamda 7 milyon liralık destek 
Tarımda büyük öneme sahip olan sertifikalı tohumluk üretiminin Eskişehir’de çok önemli noktalara geldiğini belirten Müdür Sever, beş yıl önce 65 bin dekar alanda tohumluk üretimi yapılırken, 2018 yılında 117 bin dekar alanda sertifikalı tohumluk üretimi yapıldığını söyledi. Türkiye’de ekiliş alanı itibarıyla Eskişehir; ayçiçeği ve şeker pancarında 2, yoncada 4, mısırda 5, yulafta 6, patateste ve toplamda 7’nci sıraya yükseldiğini aktardı. Sertifikalı tohumluk üreten firmalar ve kullanan çiftçilerin de bakanlıkça desteklendiğini ifade eden Sever, 2018 yılında Eskişehir’de çeşitli ürün gruplarında sertifikalı tohumluk kullanan çiftçilere 5 milyon 804 bin 263,68 TL ve sertifikalı tohumluk üreten firmalara da 1 milyon 392 bin 831,65 TL olmak üzere toplam 7 milyon 197 bin 095,33 TL destekleme ödemesi yapıldığını belirtti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.