Site Rengi

DOLAR 32,3505
EURO 35,1028
ALTIN 2.309,84
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Eskişehir’de ‘Süt İneklerinde Üreme ve Döl Veriminin Arttırılması’ Paneli

15.08.2019
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bu yıl başlatılan "Sığırlarda Döl Verimliliğinin Arttırılması Çalışması" kapsamında Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 'Süt İneklerinde Üreme ve Döl Veriminin Arttırılması' paneli düzenlendi. 
Panele İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emine Sever, Eskişehir-Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Kızılinler, ilgililer, veteriner hekimler, teknisyen ve teknikerler katıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Sever yaptığı açılış konuşmasında; "Sığırlardan elde edilen verimler hem işletme bazında hem de hayvan bazında ele alındığında süt verimi ve et veriminin döl verimine bağlılık gösterir. Yani buzağılamayan bir inekten süt elde etmenin mümkün olmayacağı gibi ekonomik et üretiminin ancak yeni nesillerin doğumuyla mümkün olacaktır. Damızlık sığır işletmelerinde ekonomik anlamda sürdürülebilir bir başarıyı yakalayabilmenin ancak döl veriminin optimum seviyede tutulmasıyla mümkün olacaktır" dedi. 
Bakanlığın 2019-2023 yıllarını kapsayacak "Sığırlarda Döl Verimliliğinin Artırılması Çalışmaları" kapsamında düzenlenen panel ile ülkemizin damızlık ve kasaplık ihtiyacının karşılanması, ithalatın azaltılmasının amaçlandığını belirten İl Müdürü Dr. Emine Sever tüm katılımcılara teşekkür ederek panelin hayvancılık için hayırlı olmasını temenni etti. 
Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ali Kaya da, proje kapsamında yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Daha sonra panelin ilk oturumunda Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhammet Alan "İneklerde östrus ve uygun tohumlama zamanı ile ineklerde suni tohumlama" konularında sunumunu gerçekleştirdi. 
Panelin İkinci oturumunda Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Kıyma “Sığırlarda üreme performansını etkileyen faktörler, üreme performansı ile ilgili epidemiyojik çalışmalar, üremenin yönetimi-sürü yönetim sistemi ve yüksek verimli süt sığırlarının üreme performansı” ile Dr. Öğretim Üyesi Canan Kop Bozbay “Sığırlarda üreme besleme ilişkileri, damızlık dişi buzağıların, düvelerin ve ineklerin beslenmeleri, sağmal ineklerde üreme ve besleme ilişkisi” konularında sunumlarını gerçekleştirdiler. 
Panel, sunum yapan öğretim üyelerine plaket takdim edilmesiyle panel sona erdi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.