Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Eskişehir’de Taekwandocu Aile

15.08.2019
A+
A-

Hayatını tekvando sporuna adamış milli antrenör ve bir işletmede işçi olarak çalışan Abdullah Turhan, eşi ile birlikte 3 çocuğuna tekvando sporunu aşılayarak oğlunun Türkiye 3.’sü, büyük kızının da Türkiye şampiyonu ve Dünya 5.’si olmasını sağladı.

29 yıldır tekvandonun içerisinde olan Abdullah Turhan, işten arta kalan zamanlarında çocuklarına hem babalık hem de antrenörlük yapıyor. Eşi Fatma Turhan ise çocuklarının ve kendisinin en büyük destekçisi. Çocuklarını küçük yaşlarda tekvandoya teşvik eden baba Abdullah Turhan, oğlunun Türkiye 3.’lüğünün, büyük kızının Türkiye şampiyonlukları ve Dünya 5.’liğinin olduğunu belirterek, yeni başlayan en küçük kızından da gelecek adına ümitli olduğu söyledi. Hedeflerinin ailecek Türk bayrağını müsabakalarda dalgalandırmak olduğunu vurgulayan Abdullah Turhan, "Aile boyu hepimiz tekvandocuyuz. Oğlum, kızım ve küçük kızım benim sayemde tekvando ile tanıştılar. Büyük oğlum 2001 doğumlu, Türkiye 3.’sü. Büyük kızım 2003 doğumlu, Türkiye şampiyonu Dünya 5.’si. En küçük kızımda 2007 doğumlu. Tekvandoya yeni başladı. Bu sene müsabakalara katıldı. 4 maça katılarak gelecek için ümit verdi. İnşallah ailecek Türk bayrağını en iyi şekilde, en yüksek yere dikmenin gayreti içerisindeyiz. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır derler. Eşim bizim en büyük destekçimiz. Ben tekvando antremanlarına giderken benimle beraber geliyorlardı. Küçük yaşlarda diğer sporcularımla çalışma yaptığım ortama girdiler. İlk başlarda oyun şeklinde başladılar. Sonra yavaş yavaş maçlara sokmaya başladık. Hatta oğlum ilk maçına çıkmak istemedi. Korktu, ağladı ama sonra Türkiye derecesi yapar hale geldi. Kızım zaten Türkiye şampiyonu. Benim tekvandocu olmam sebebiyle babayla beraber tekvandoyu da sevmiş oldular" diye konuştu.

"Kardeşim benden daha başarılı ama ben her zaman onu takdir ediyorum"
Kardeşini başarılarından dolayı takdir ettiğini ifade eden Muhammed Sabri Turhan, "Ailecek tekvando ile uğraşıyoruz. Babam 2005 yılında bir kulüp kurdu. Bizi de yanında getire götüre orada bir şeyler öğrenmeye başladık. Tekvando sporunu sevdik, o şekilde devam ettik. Şimdi iyi yerlere gelebilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kardeşim benden daha başarılı ama ben her zaman onu takdir ediyorum. 15’e yakın il birinciliğim, Türkiye 3.’lüğüm, gruplar bölgesinde 1. 2. ve 3.’lüklerim var" dedi.

"Ağabeyimle rekabet içerisindeyiz"
İki kez ardı arına Türkiye şampiyonu ve Dünya 5.’si olan Zeynep Şeyma Turhan ise, "Geçen sene ve bu sene Türkiye şampiyonu oldum. Geçen sene Türkiye şampiyonu olduğum için Dünya derece maçlarına çıktım ve Dünya 5.’si oldum. Babam 2005 yılında tekvando salonunu açtı. O zamandan beri tekvando ile uğraşıyorum. Özellikle ağabeyimle rekabet içerisindeyiz. Birbirimizi destekliyoruz. Bazen kıskançlıklar oluyor ama daha çok birbirimize destek oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Son olarak çocuklarının ve eşinin her zaman arkalarında olduğunu söyleyen anne Fatma Turhan da şu şekilde konuştu;
"Ben çocuklarımın her zaman en büyük destekçileriyim. Onların her zaman yanlarındayım, arkalarındayım. Evde beslenmelerine dikkat ediyorum. Her şeyleriyle ilgileniyorum. Eşimle beraber çocuklarda gitmeye başladılar. Onlarla gurur duyuyorum, destekliyorum. Seyrettikçe, izledikçe hoşuma gitmeye başladı. Dışarıdan bir göz olarak onlara destek verdim, taktikler söyledim ve yardımcı olmaya çalıştım."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.