Site Rengi

DOLAR 32,5611
EURO 34,7000
ALTIN 2.517,24
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Eskişehir’de Tasarlanan Oyunu ‘Dünya’ Oynuyor

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Teknoparkı'nda kurulan bir şirkette 4 yılda geliştirilen ve Apple'ın ödüle layık görüp iOS platformu için kullanıma sunduğu ücretli oyun Oddmar'ın yaratıcıları örnek girişimci olarak belirlendi ve plaketle ödüllendirildi.

Anadolu Üniversitesi Teknoparkı'nda kurulan bir şirkette 4 yılda geliştirilen ve Apple'ın ödüle layık görüp iOS platformu için kullanıma sunduğu ücretli oyun Oddmar'ın yaratıcıları örnek girişimci olarak belirlendi ve plaketle ödüllendirildi.

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, odada düzenlenen etkinlikte, Özgür Taşkın ve Ferhat Erdoğan'ın genç kuşak için örnek teşkil ettiğini söyledi.

Kesikbaş, AÜ Teknoparkı'nda 4 yıl önce yüksek kalitede oyunlar geliştirmek amacıyla kurulan MobGe'nin ilk işi Oddmar'ın 19 Nisan'da iOS platformu için kullanıma sunulduğunu ifade ederek, Oddmar oyununun Apple Design Awards 'a (Apple Tasarım Ödülleri) layık görüldüğünü anımsattı.

Eskişehir ve Türkiye'nin adını dünyaya duyurdukları için "örnek genç girişimci" seçtikleri Özgür Taşkın ve Ferhat Erdoğan'a teşekkür eden Kesikbaş, "Projeler bireysel olmuyor. Ortak akıl yaratıp dünyayla iş birliğine geçmişler. Bundan sonra üst akıla değil, ortak akıla ihtiyaç var. Bu gençler de bunu çok iyi başarmışlar." ifadelerini kullandı.

"Olmaz" denileni yaptılar

Özgür Taşkın da oyunlarını 4 senede geliştirip piyasaya sunduklarını belirtti. Bu oyundan önce de bazı çalışmaları olduğunu aktaran Taşkın, şunları kaydetti: 

"Yaklaşık 2 yıl önce yabancı bir ortaktan yatırım aldık. Ondan önce devlet desteği ve kendi sermayemizle yatırım yapmıştık. Yakın zamanda Apple Tasarım Ödülü'nü kazandık. Oyunu geliştirmeden önce birçok kişi yatırım alamayacağımızı söyledi ama biz yılmadık ve yabancı yatırımcı almayı başardık. 'İlk oyun hiçbir zaman tutmaz.' dediler, tuttu. 'İlk oyun hiçbir zaman ödül almaz.' dediler, ödül aldı. Oyunumuzu 4 kişilik bir ekiple geliştirdik. Normalde bu tür oyunlar geniş ekiplerle daha uzun sürelerde geliştiriliyor." 

Oddmar oyununun aslında uluslararası bir proje olduğuna işaret eden Taşkın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hikayesi ABD'de yazıldı, sesleri Kanada'da, müzikleri İsveç'te… Yatırımcımız da ABD'de bulunuyor. Fransa'dan, animasyonlar için küçük destekler de aldık. Bu oyunu bu şekilde ortaya koyduk. İlk defa 2 ay önce ara yüzünü çıkardık. Downloadlar geliyor. Paralı bir oyun. Paralı oyunlar biraz zor seçiliyor ama Apple'ın da desteğiyle şu anda dünyada kabul görünce oyun istediğimiz yere gelmek üzere. Daha sonra diğer platformlara çıkartacağız. Ekibimiz bu sürede deneyim kazandı. Oyunumuzu daha da geliştireceğiz."

Konuşmaların ardından ESO Başkanı Kesikbaş, Nisan 2014'te kurdukları şirketleriyle dünya markası oyun yaratmayı başaran gençler Özgür Taşkın ve Ferhat Erdoğan'a plaket verdi.

Bir Viking hikayesini anlatan ve zorlu platform görevleri bulunan oyun 12 dil desteğine sahip.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.