Site Rengi

DOLAR 32,4753
EURO 34,9656
ALTIN 2.436,39
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Eskişehir’de TÜMSİAD’dan Büyük Buluşma

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Eskişehir Şubesi'nin ve Eskişehir Sanayi Odası (ESO)'nın işbirliği ve ev sahipliğinde 24 Afrika ülkesinin büyükelçileri ve ticaret ataşelerinin katılımıyla büyük bir buluşmaya sahne olacak. 13-15 Kasım'da gerçekleştirilecek "Eskişehir-Afrika Ülkeleri Turizm ve Sanayi İş Konseyi" toplantısına 23 Afrika ülkesinin büyükelçileri ve ticaret ataşeleri katılacak. İlk defa böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanan Eskişehir, bu toplantıyla birlikte Afrika ülkeleri ile arasında turizm, sanayi, ticaret ve eğitim sektörlerinde güçlü bağların kurulması ve yeni iş birlikleri sağlamayı amaçlıyor

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Eskişehir şubesince 24 Afrika ülkesinin büyükelçileri ve ticaret ataşelerinin katılımıyla organize edilen "Eskişehir-Afrika Ülkeleri Turizm ve İş Konseyi" toplantısı, 13-15 Kasım'da gerçekleştirilecek.

TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz, yapılacak programın İstanbul ve Ankara’dan sonra Anadolu şehri Eskişehir’de ilk defa düzenlenecek olmasıyla birlikte Afrika ülkeleri ile arasında turizm, sanayi, ticaret ve eğitim sektörlerinde güçlü bağların kurulması ve yeni iş birlikleri sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Engiz: “Şehrimizin sanayi, turizm ve eğitimden daha çok ülkemizin 2023 hedeflerinde, ihracatın artmasında büyüyen, hızlı gelişen Eskişehir'in ilerlemesine katkısına olan inancımız tamdır.” sözlerini de açıklamalarına ekledi.

“Teknoloji ve eğitim şehri olarak tanınmak istiyoruz”

Ali Engiz, Eskişehir sanayisinde üretilen ürünlerin Afrika pazarında da yerini alması için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerinin de altını çizdi. "Eskişehir'de üretilen ürünlerin Afrika ülkelerinde bilinmesi ve ihracatın artması, kentimizin turizmine katkıda bulunması çok önemli” diyen Engiz, “Bunun yanı sıra 3 üniversitemizle teknoloji ve eğitim olarak şehrimizin tanınması için böyle bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Konsey toplantısının kentimizdeki ticaret hacminin genişletilmesi, turizm gelirlerinin artması ve eğitim iş birliklerinin sağlanması amaçlanmaktadır. Ülkemizin ve Eskişehir sanayisinin gelişmesi, eğitim, kültür ve sanat alanında birçok önemli projeyi Türk ve Afrikalı yöneticilerle paylaşacağız." açıklamasında bulundu.

Afrika’dan gelecek olan büyükelçileri ve ticaret ataşelerini ağırlamalarının kendileri için bir onur olduğunu ifade eden Engiz, Afrika ülkelerinden Eskişehir'e gelecek temsilcilerle toplantının ardından ikili görüşmeler gerçekleştireceklerini ve fabrika gezilerine katılacaklarını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.