Site Rengi

DOLAR 32,3307
EURO 35,0310
ALTIN 2.282,61
BIST 8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 27°C

Eskişehir’de Yeni Okulların Yapımı İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı

Eskişehir’de Yeni Okulların Yapımı İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
12.08.2020
A+
A-

Eskişehir’de Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ait binaların bulunduğu alanlara yeni okulların yapılması için eğitim iş birliği protokolü imzalandı.

Protokole göre; Eti Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Milli Eğitim Bakanlığınca yıkım onayı verilen Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ait binaların bulunduğu alanlara yeni okul ve atölyeler yapılacak. Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bulunduğu alana 24 derslikli okul, Motorlu Araçlar Atölyesi, Endüstriyel Otomasyon Atölyesi, İnşaat Teknolojileri Atölyesi ve spor salonu yapılacak. Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binalarının bulunduğu alana ise 24 derslikli okul binası, mevcut mesleki alan atölyeleri ve saha tanzimi yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığına bağış yoluyla devredilecek.

“Her şey bir şehri sevmekle başlar”
Protokol imza töreninde konuşma yapan Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Eti’nin bir kurum kültürü olarak eğitime desteğinin geleceğe taşındığını belirtti. Mesleki eğitimin önemli çm olduğunu ve ülkenin kalkınmasında hayati rol oynadığını vurgulayan Vali Ayyıldız, “Bugün bu protokol vesilesiyle Eskişehir Valisi olarak bu güzelliğin bir parçası olmaktan son derece memnunum. Tüm Eskişehirliler adına Hayırsever Eti’ye şükranlarımı sunuyorum. Her şey bir şehri sevmekle başlar. Eti, Eskişehir’e olan sevgisiyle yıllardır bu şehre güzellikler katmıştır. Bu bakımdan bir marka olmaktan öte Eskişehir’in bir değeri hâline gelmiştir. İyi ki varlar. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Firuzan Kanatlı ise okulun, babası merhum Firuz Kanatlı’nın bir vasiyeti olmasından ziyade bir dileği olduğunu söyledi. Bu dileği yerine getirme fırsatı buldukları için çok mutlu olduklarını ifade eden Kanatlı, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da eğitime katkı vermeye devam edeceklerini belirtti.
Öte yandan, inşa edilecek Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerine yapılacak okula “Firuz Kanatlı”, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerine yapılacak okula ise “Hacı Hanife Kanatlı” adının verileceği öğrenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.