Site Rengi

DOLAR 32,3346
EURO 35,0867
ALTIN 2.308,85
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Eskişehir’in Belediye Başkanları ve Vekilleri

02.05.2020
A+
A-

 

Twitter: @MuzafferSuha

Demokrasi halkın gücü ve iktidarı anlamına gelir. Yönetimin kararlarından etkilenen halka, yönetime katılma hakkı tanınmıştır. Peki halk yönetime nasıl katılır? Kendilerini temsil etmek üzere oy verdiklerini meclise göndererek katılır. Bu sisteme yerel yönetimler için seçilen belediye başkanları ve meclislerine seçilenleri de ekleyin. Bu modelin adı temsili demokrasidir. Bu sistemde siyasi partiler veya belediye başkanı toplumu yönetir. Yönetenlerin seçimle geldiği bu sistemde oy vermek seçmenin en önemli gücüdür. Eğer demokrasiniz güçlüyse ve sağlıklıysa bu siyasetçilerin yetkilerini kötüye kullanmalarına ve yan gelip yatmalarına karşı güvencedir. Bizde siyasi partilerin milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri dahi Ankara’dan belirlendiği için bu güvence mevcut değildir. Bu sistemde bizim hissemize düşen bütün partilerin genel merkezlerinin belirlediği milletvekilleri ve belediye başkanlarına katlanmaktır.

Aslında vatandaşların seçimler dışında da yönetime katılmasını sağlayacak ve siyasetçiyi denetleyebilecekleri alternatif kanalları olmalı. Koronavirüs Eskişehir’de bizi temsil eden milletvekillerinin ve belediye başkanlarının boyasını döktü aslında. Dost zor günde belli olurmuş. CHP  milletvekilleri bu zor günde insanlarımız için ne yapıyorlar bilmiyorum, Eskişehirliler, Arslan Kabukçuoğlu diye milletvekili varmış, duydunuz mu? meral akşenerin partisinden seçilmiş hem de doktor’muş… Allah var MHP milletvekili Nurullah Sazak’ın yaptıklarına şahidiz. AK Parti milletvekillerinden bir tanesi bütün Türkiye’de sayısı 10,182 olan pilotları unutmuyor fakat nüfusu 900.000 olan Eskişehirlileri çoktan unuttu. Dönemi bitse de biz de onu unutsak… Bir tanesi Eskişehir milletvekili fakat İstanbul’da oturduğu için sosyal medyasından, İstanbul fotoğrafları ve kedi, köpek resimleri paylaşırken görüyoruz, diğer milletvekilimizi gören, duyan varsa bizi bilgilendirirse memnun oluruz. Keşke kalemlerini sevdiği kadar bizi de sevseydi.

Belediye başkanlarına gelince… Hayat onlara güzel, Eskişehir’de Reis Bey karşıtlığını kullan, Atatürk’ün arkasına saklan, 5 sene saz, caz festival, belediyeyi tur şirketine çevir, ye, iç, yat. Seçim öncesi heykel aç, Atatürk resimli takvim dağıt, tekrar seçil ve yan gelip yat. Düzce Belediye Başkanı tweet atmış: “Esnaf kardeşlerimiz alacaklarınızı ödeyelim” diyor. Elinizi vicdanınıza koyun Büyükşehir ve Odunpazarı ve Tepebaşı’nın belediye başkanlarından duydunuz mu böyle bir şey? Bir belediye başkanı sosyal medyadan canlı yayın yapıyormuş şarkıcılarla, türkücülerle, inşallah bu canlı yayınlar için para vermiyordur. Sayın belediye başkanları bu yaz da böyle geçerse kahırlanırlar, sazsız, cazsız, festivalsiz bu hayat nasıl geçer?

Eskişehir olarak çok şanssız olduğumuzu düşünüyorum. Milletvekili transferi olsa Sakarya milletvekili Kenan Sofuoğlu’nu isterdim. ADAM seçildiğinden beri maaş almıyor, bağışladı. Belediye başkanı olarak Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’yü isterdim. ADAM esnafının alacaklarını ödeyor. Koca Eskişehir’e bir milletvekili ve belediye başkanı yeter artardı o zaman.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.