Site Rengi

DOLAR 32,5770
EURO 34,9061
ALTIN 2.438,91
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
26°C
Hafif Yağmurlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 22°C

Eskişehir’in Düşman İşgâlinden Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. 
Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıl dönümü kutlamaları sabah saatlerinde Odunpazarı’nda başladı. Odunpazarı Dernekler Platformu'nun düzenlediği 'Kurtuluş Yürüyüşü'ne yüzlerce Eskişehirli ellerinde Türk bayrakları ile katıldı. Odunpazarı Kent Meydanı'ndaki program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Buradaki törene AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Nabi Avcı ve Emine Nur Günay'ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Odunpazarı Dernekler Platformu Başkanı Volkan Doğan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplanan kalabalığa seslenen AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, "Öncesinde teşekkür ediyorum burada hep birlikte olduğumuz için. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Odunpazarı Dernekler Platformu’na ve Başkanı Volkan Doğan'a ayrıca çok teşekkür ediyorum. Böyle bir fiili dua örgütledikleri için hayırlı uğurlu olsun inşallah. Şimdi napcez? Bir yürüyüş eyleyeceğiz. Tıpkı 96 sene önce babalarımızın, dedelerimizin buradan yaptıkları gibi. Hadi bismillah" diye konuştu. 
AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ise, "Sabaha, güne böyle başlıyoruz. Aynı heyecan, aynı ruhla. Sadece 96 yıl önce değil yüzyıllardır bu millet, Türk milleti bu mücadeleyi veriyor ve bundan sonra da verecek. Ama şu an da buradaki bu coşku ve beraberlik daha çok fazla mücadeleye hazır olduğumuzun da en büyük göstergesi. Allah hepinizden razı olsun. Biz kuruluştan kurtuluşa diyoruz. Her türlü mücadeleye hazırız. Yeter ki milletimiz birlik, beraberlik içinde olsun. Onun için uğraşıyoruz ve bundan sonra da sizlerle birlikte inşallah çok daha güzel şeylere imza atacağımıza eminim. Allah hepinizden razı olsun, günümüz kutlu olsun. Eskişehirimize hayırlı olsun" dedi. 

Konuşmaların ardından coşkulu kalabalık Atatürk Caddesi’nden resmi törenin yapılacağı Vilayet Meydanı’na doğru yürüdü. Meydanda bulunan Atatürk Anıtı’na sırasıyla Eskişehir Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesinin çelengi sunuldu. Ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı. Tören öğrencilerin şiir ve halk oyunları gösterilerinin izlenmesiyle sona erdi. 
Valilik Meydanı'ndaki törene Eskişehir Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Garnizon Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Anadolu Üniversitesi Rektörü Nabi Avcı, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı hava sıcaklığının 34 derece olması nedeniyle koruma polisine verdiği talimat ile törene katılan engelli vatandaşların ve çocukların güneşte kalmaması için protokol önüne aldırdı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.