Site Rengi

DOLAR 32,3640
EURO 35,0101
ALTIN 2.325,51
BIST 9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Eskişehirli Gençin Büyük Başarısı

15.08.2019
A+
A-

2018 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında (YKS) Eşit Ağırlık puan türünde Türkiye 1.136’ncısı olan Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uçak Bakım Alanı mezunu Kadir Özcan ve Okul Müdürü Sırrı Kabadayı, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’e nezaket ziyaretinde bulundular.
1999 yılından bu yana üniversite giriş sınavında eşit ağırlık puan türünde en başarılı öğrenci olan Kadir Özcan’ı tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Özen; “Bu başarı mesleki ve teknik liselerin bir başarısı olmuştur. Meslek lisesi öğrencileri için rol model olacak bu öğrencimizi kutluyor, üniversite yaşantısında üstün başarılar diliyorum. Üniversiteye girişte katsayı problemlerinin ortadan kaldırılması ile meslek liseliler engelsiz olarak istedikleri alanlarda öğrenim görebilmektedir. Tüm meslek lisesi öğrencilerinin Kadir’i kendilerine örnek almalarını tavsiye ediyorum.” dedi.

En büyük hayallerinden birini gerçekleştirecek olmanın kendisi için büyük bir gurur olduğunu dile getiren Özcan, “Havacılığı da çok sevdiğim için bu liseye geldim. Bu lisedeki müdürüm ve hocalarım sayesinde üniversiteden geri kalmadım ve törpülenmedi hayalim. Onlar sayesinde bu hayalimi gerçekleştirmek için önemli adımlar attık. Havacılığı ve hukuku bir arada götürerek havacılık hukuku üzerine yoğunlaşmayı planlıyorum. Hem çocukluk hayalimi bu şekilde gerçekleştirmiş olacağım, hem de öğrenmiş olduğum bilgileri bu sektörde daha iyi yerlerde kullanmış olacağım. Bu yüzden hukuk fakültesini tercih edeceğim. Meslek lisesi diye bizi geri plana atmalarına gerek yok. Burada aldığımız eğitimlerde fen lisesi müfredatı uygulanıyor. Onun yanında ekstradan meslek dersleri alıyoruz. İkisini bir arada götürmek zor olabilir ama bunu başaramayacağız diye bir şey yok. Geçmişte yapılan örneklerden ders alıp üzerine koyarak ben de bu dereceyi elde ettim. Günlük düzenli olarak ders çalıştım. Her şeyi rayına oturttum. Dediğim gibi günlük düzenli bir şekilde çalıştığınız zaman oluyor. Sıkıldığınız, bunaldığınız zaman pes etmemeniz lazım. O yüzden başarıya bir adım kala pes etmemeniz gerekiyor. Ben de pes etmedim ve çok mutluyum” ifadelerini kullandı.
Meslek lisesi çıkışlı olmasına rağmen büyük bir başarı elde ederek meslek liseleri üzerindeki algıyı da kıran Kadir Özcan: “Okulumda öncelikle mesleki eğitim üzerinde bilmeyen yoktur. Türkiye’deki alanında en iyi olan mesleki ve teknik anadolu lisesi. Bunun yanında hocalarımız olsun üniversiteden geri kalmamak için desteklerini veriyorlar. Üniversite okumak isteyen bir kişi burada eğitimini alıp üzerine koyarak bu hayalini başarabilir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.