Site Rengi

DOLAR 32,5729
EURO 34,9012
ALTIN 2.434,41
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 26°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

Eskişehirli Miniklerden Şırnak’taki Kardeşlerine Yardım Eli

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir’de faaliyet gösteren özel bir eğitim merkezinde okuyan yaklaşık 100 ilkokul ve ortaokul öğrencisi, kıyafetten kitaba kadar birçok hediyenin bulunduğu yardım kolilerini Şırnak’taki öğrencilere gönderdi. 
Kolilerin içine hediyelerin yanı sıra, öğrencilerin duygu ve düşüncelerini içeren mektuplar da konuldu. Geçen yıl da buna benzer bir etkinlik yapan minik öğrenciler, doğunun zorlu şartlarında okuyan kardeşlerine destek olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Etkinliğin gerçekleşmesinde önemli rol oynayan öğretmenler; Gamze Feyzan, Hacer Özer ve Cevahir Bayazıt, mektupları öğrencilerin düşünceleri doğrultusunda yazdıklarını ve öğrencilerin böyle bir etkinliğin içinde olmaktan dolayı zaman zaman duygulandıklarını dile getirdiler.

“Ülkemizin doğusu ile batısının birliktelik içinde olması gerektiğini düşündük”
Eğitim merkezinin kurucusu Metin Bilgesoy ise, bu tip organizasyonların kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Bu etkinlik ile doğudaki öğrenciler ile batıdaki öğrenciler arasında bir köprü görevi üstlenmeye çalıştıklarını belirten Bilgesoy, “Ülkemizin doğusu ve batısının birliktelik içinde olması gerektiğini düşündük. Bizler de kendi çapımızda neler yapabileceğimizi arkadaşlarımızla istişare ettik. Çam sakızı çoban armağanı deyimiyle, küçük de olsa bir hediye göndermek istedik. Küçük arkadaşlarımıza bu öneriyi söylediğimizde, onların o küçücük bedenlerindeki kocaman yürekleri gördük. O kocaman yüreklerin aslında bizim hayallerimizden daha büyük olduğunun farkına vardık. Bir küçük kızımızın ‘kardeşlerimiz üşümesin’ sözünden yola çıkarak, kıyafetler, eldiven, kazak, gömleğin yanı sıra kitap ve türevleri şeklinde koliler hazırladık. Yaklaşık 100 öğrencimiz bu etkinliğimize katkı sağladılar. Şırnak’ın Cizre ilçesine gönderiyoruz. Geçen yıl da buna benzer bir şey yapmıştık. Bu yıl da yaptık. İnşallah daha da geliştirerek devam etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Öğrencilerimiz bizden daha fazla isteklilerdi”
Öğrencilerin, etkinliğe yoğun bir şekilde katıldığını ve bunun kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu dile getiren Bilgesoy, şunları kaydetti:
“Öğrencilerimiz bizden daha fazla isteklilerdi. Biz bu kadar beklemiyorduk. Bir hediye aldıktan sonra ‘Ben bir daha almak istiyorum’ diyenler de oldu. Şırnak bizim için bir Eskişehir, Eskişehir bizim için bir Şırnak. Arada bir fark yok. Bunu da çocuklarımız daha iyi anlamış durumdalar.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.