Site Rengi

DOLAR 32,3693
EURO 35,0908
ALTIN 2.324,13
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Eskişehirli Yazılımcılar ETO ile Dünyaya Açılacak

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Ticaret Odası tarafından Ticaret Bakanlığı nezdinde yürütülecek ESİYAK projesine dahil olan inovasyon, AR-GE, bilişim ve yazılım sektörlerindeki firmalara 3 yıl boyunca destek verilecek.

Eskişehir Ticaret Odası, kentin geleceğine yön veren projelerine bir yenisini daha ekliyor. ETO, teknoloji odaklı inovasyon, AR-GE, bilişim ve yazılım sektörlerinde faaliyet gösteren üyelerin desteklenmesi, uluslararası firmalarla rekabet edebilmesi için ESİYAK (Eskişehir İnovasyon, Yazılım ve AR-GE Kümelenmesi) projesini başlattı. Ticaret Bakanlığı nezdinde yürütülecek ESİYAK projesinde yer alan firmalara 3 yıl boyunca %75 oranında destek verilecek.

Eskişehir’in dünya ile rekabet edebilmesi için ESİYAK Proje hakkında bilgi veren ETO Başkanı Metin Güler, bilişim ve yazılım sektörünün dünyada büyük önem kazandığını ve Eskişehir’in de bu sektörlerde hak ettiği yere gelmesi için ESİYAK projesini başlattıklarını kaydetti. Dünyada başta IoT (Nesnelerin İnterneti) olmak üzere veri güvenliği, yapay zeka ve diğer teknolojilere yatırım yapanlar için hayal edilemeyecek fırsatlar olduğunu belirten Güler, Eskişehir’deki firmaların da bu fırsatlardan payını alması için ESİYAK projesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Güler: “Eskişehir geleceğin sektörüne odaklanmalı”
Orta ve uzun vadede yetişmiş insan kaynağı ve sanayi altyapısı gereği Eskişehir’in en önemli ekonomi gündeminin yazılım olacağını belirten Güler, “Eskişehir’in yeni vizyonu için çok önemli bir adım atıyoruz. Ticaret Bakanlığı nezdinde yürütülen girişimler sonucu, teknoloji odaklı inovasyon, AR-GE, bilişim ve yazılım sektörlerinde faaliyet gösteren ETO üyeleri, 3 yıl boyunca yürütülecek Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması Projesi (HİSER) ile desteklenecek. Bu sayede sektörde faaliyet gösteren Eskişehirli işletmelerin küresel pazarda rekabet edebilmesi için gerekli altyapı kurulacak” diye konuştu.

Proje kapsamında firmalara %75 oranında destek
Proje kapsamındaki firmalara küresel rekabet avantajı edinmek için ihtiyaç analizi yapılacağını belirten Güler, “Proje kapsamında yapılacak faaliyetlere ilişkin harcamalar, %75 oranında desteklenecek. Ayrıca faaliyetlere ilişkin desteğin aksamaması için tedbirler alındı. Tüm destek kalemleri Eskişehir Ticaret Odası ön finansmanıyla yapılacak, işletmelere ek maliyet getirilmeyecek. Üyelerimizin bu projeden yararlanmaları markalarını küresel platforma taşımalarına ve şehrimize yeni ufuklar açılmasına vesile olacak” dedi. Son başvuru tarihi 11 Aralık 2018 Projeye katılım için firmalar Eskişehir Ticaret Odası’nın www.etonet.org.tr adresinde, projeler bölümünde yer alan ESİYAK menüsünü inceleyerek, katılım formunu doldurarak ETO Uluslararası İlişkiler Birimine ulaştırabilecek. Başvurular 11 Aralık 2018 tarihinde sona erecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.