Site Rengi

DOLAR 32,3455
EURO 35,0945
ALTIN 2.310,71
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Eskişehirspor Lige Tutundu

15.08.2019
A+
A-

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, Elazığspor’u 3-1 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, “Ligi iki hafta içerisinde matematiksel olarak bitirmemiz gerek. Bunu da başardığımızda yönetimimiz de gelecek sezonun planını yavaş yavaş yaparlar” dedi. 
Spor Toto 1. Lig’in 29. haftasında Eskişehirspor evinde ağırladığı Birevim Elazığspor’u 3-1 mağlup ederek düşme potasından uzaklaştı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fuat Çapa, iyi bir mücadeleye imza attıklarını belirtti. Çapa, “Zor bir karşılaşmaydı. Hafta içi de söylemiştik Osmanlı karşılaşmasından sonra. Rakibimizi son iki mücadelesine göre analiz yaptığınızda tamamen kapanan, maç içinde buldukları 1-2 pozisyonu gole çevirmeye çalışan bir takım. Oyuncularımız kutluyorum çok disiplinli oynadılar. Önemli bir görevdi bu. Rakibin kontralarla çıkacağını biliyorduk. Duran toplarla çıkacağını biliyorduk. Kalitesi yüksek bir takıma karşı oynadık. Rakibimizden daha net pozisyonlara girdik. Ama maalesef değerlendiremedik. Çok kolay değil kapanan bir rakibe karşı oynamak gerideyken. İkinci devre yapılan değişikliklerle oyun değişti. Kanatlardan gitmemiz gerekiyordu merkez tamamen kapalıydı. Bu değişiklikler skoru lehimize çevirdi. Oyun disiplini çok iyiydi. Bu takım geçen hafta da geriye düştükten sonra bir maç daha kazandık. Ne kadar dirençli olduğumuzu net bir şekilde gösterdi. Burada sezon başından bu yana hiçbir şekilde yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyoruz. Tekrar birlik ve beraberliği yakalamamız gerektiğini ifade etmiştik. Bugün karşılığını verdiler. Galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Yaşananları hep birlikte yaşadık. Belki beklentilerin altında kaldık bundan önceki 4 mücadelede. Gereğinden fazla puan kaybettik. Bunların nedenlerini biz anlatamadık. Sonuca göre yorum yapılıyor. Bu gayet normal. Ama hafta içi yaşananlar ve sakatlıklar göz ardı edildi. Haksız eleştiriler oldu. Bugün çok önemli bir avantaj elde ettik kalan haftalar için. Ligi iki hafta içerisinde matematiksel olarak bitirmemiz gerek. Bunu da başardığımızda yönetimimizle gelecek sezonun planını yavaş yavaş yaparlar. Galibiyet camiamıza hayırlı olsun. Oynayan oynamayan futbolcularımız birlikteliği çok güzel yakaladık” dedi. 

"Cemali’nin omzu kırıldı" 
Mücadelenin uzatma dakikalarında ceza sahası içerisinde düşürülerek sakatlanan ve stadyumdan ambulans ile çıkan Cemali Sertel’in durumunu da değerlendiren Çapa, “Cemali'nin durumu bizi üzdü. Galibiyete sevindik ama sakatlığı kötü oldu. Omzunun kırık olduğunu öğrendik. Maalesef bizim adımıza üzücü bir haber oldu. İyi oynarken olması bizi üzdü. Futbolun içerisinde olan bir durum. Ümit ederim ki kısa bir zamanda katılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.