Site Rengi

DOLAR 32,5807
EURO 34,6753
ALTIN 2.521,32
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 25°C

Eskişehirspor’un Yüzü Sahasında Güldü

15.08.2019
A+
A-

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor, 2018-2019 sezonunun ilk yarısında topladığı 16 puanın tamamını sahasındaki maçlarda aldı. Geçmiş dönemlerde forma giyen bazı oyuncularının, alacakları için açtıkları davalar nedeniyle yeni transferlerine lisans çıkartamayan siyah-kırmızılılar, genç futbolcularla yoluna devam ettiği ligde ilk yarıyı averajla 16. sırada bitirdi.

Eskişehir temsilcisi, ligin ilk yarısını dörder galibiyet ve beraberlik sonucu 16 puanla tamamlarken, 9 kez sahadan puansız ayrıldı. Sahasında sadece bir maç kaybeden Eskişehirspor, 4 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Evinde rakip ağları 10 kez havalandıran Eskişehir ekibi, kalesinde 8 gol gördü. Deplasmanda yaptığı 8 karşılaşmada puanla tanışamayan, sadece 5 gol atabilen siyah-kırmızılılar, kalesinde 25 gole engel olamadı. Eskişehir temsilcisi ilk yarıdaki en farklı galibiyetini 2-0 ile Kardemir Karabükspor'a karşı aldı, en farklı mağlubiyeti ise 3. haftadaki 5-0'lık Gençlerbirliği maçı oldu.

– Diğer istatistikler

Siyah-kırmızılı takımda ligin ilk yarısının en skorer isimleri dörder golle İbrahim Halil Öner ile Mehmet Feyzi Yıldırım olarak dikkati çekti.  

Eskişehirspor'un en hırçın futbolcuları da 4 sarı, 1 kırmızı kart gören Mehmet Feyzi Yıldırım, üçer sarı, birer kırmızı kartla Ekrem Kılıçarslan, Mevlüt Çelik ve Cemali Sertel oldu. Semih Güler, Fıratcan Üzüm, İbrahim Halil Öner ve Mehmet Özcan ise ilk yarıdaki bütün maçlarda ilk 11'de forma giyerek en istikrarlı futbolcular olarak kayıtlara geçti. 

Eskişehirsor'un 15'lik Yıldızı Metehan Altunbaş göz dolduruyor 

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor’da bu sezon 4 resmi müsabakada görev alan 2003 doğumlu Metehan Altunbaş, takımın geçirdiği zorlu sezona rağmen tarihe geçmeye devam ediyor. 
Türk sporunun köklü ekiplerinden Eskişehirspor, yaşanan imkansızlıklara rağmen Türk sporuna hizmet vermeye devam ediyor. Uzun yıllardır altyapıdan sporcu yetiştirmekteki başarısıyla bilinen Eskişehirspor’un son yıldızı ise 15 yaşındaki Metehan Altunbaş. 7 Ocak 2003 doğumlu genç forvet, siyah-kırmızılıların profesyonel liglerde forma giyen en genç oyuncularından biri olurken Türkiye liglerinde de bu istatistikte ilk sıraları çekiyor. İlk olarak 26 Eylül 2018 tarihinde Erbaaspor ile oynan Ziraat Türkiye Kupası üçüncü tur maçında forma giyen Metehan, takımın ligde oynadığı kritik maçlarda da boy gösteriyor. Kırmızı Şimşeklerin Spor Toto 1. Lig’de oynadığı maçlarda kadroda devamlı kendisine yer bulan 96 numaralı formayı giyen genç oyuncu, İstanbulspor, Adanaspor ve Boluspor maçlarında da şans bularak tarihe geçmeye devam ediyor.
Camianın üzerinde titrediği 15 yaşındaki genç oyuncu, yaşanan sıkıntılara rağmen gelecek adına kulübün en önemli ümitlerinden bir durumunda. Metehan Altunbaş, hem kendi hem de takımının geleceği adına ter döküyor. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.