Site Rengi

DOLAR 32,3744
EURO 35,0015
ALTIN 2.325,97
BIST 9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

ESMİAD Başkanı Seyhan: ‘Pandemi ile Mücadele Takdire Şayandır’

ESMİAD Başkanı Seyhan: ‘Pandemi ile Mücadele Takdire Şayandır’
27.01.2021
A+
A-

Eskişehir Müteşebbis İş Adamları Derneği Başkanı Şamil Seyhan, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapanan işletmelerin işsizliği de beraberinde getirdiğini ve dolayısıyla işletmelerin tekrar açılması gerektiğini ifade etti.

“Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olan çok sayıda işletme, işsizliği de beraberinde getirdi. Bu işletmelerde çalışan sayıları Türkiye geneli milyonları buluyor.” diyerek; ‘ailelerine ekmek götüremeyenlerin sayısının her geçen gün arttığını belirten Şamil Seyhan, devletin konuyla ilgili hızlı bir şekilde çalışma yapması gerektiğini belirtti.

İşletme sahiplerinin yanı sıra koronavirüs tedbirlerinden olumsuz etkilenen milyonlarca çalışanın olduğunu ifade eden Seyhan: “Koronavirüs tedbirlerine uymak hepimizin birer vatani görevidir. Bu konuda devletimize yardımcı olmalıyız. Devletimizin koronavirüs mücadelesi takdire şayandır. Alınan tedbirler kapsamında uzun süredir birçok alandaki işletme kapalı. Bu işletmelerin sahipleri her geçen gün borca batıyor. Bunun yanı sıra o işletmelerde çalışarak evlerine ekmek götüren işçileri unutmayalım. Bu süreçte işçi alan işletme sayısı azalırken, iş bulmakta zorlanan vatandaşlar evlerinde oturmak zorunda. Bu da her geçen gün işsizliğin artmasına neden oluyor. Aile içi kavgalara neden oluyor. Bu çalışanlar dar gelirli. Şuan bir gelirleri yok. Her geçen gün borçları artıyor. Belki ev kiralarını ödeyemiyorlar, belki de çocuklarına yiyecek alamıyorlar. Bizim istediğimiz, bu işletmeler açılsın. Açılırken kurallar koyulsun ve uymayan ağır şekilde cezalandırılsın. Korona tedbirlerinden taviz verilmesin; ancak işletmeleri açarak bu çalışanlarımızın para kazanmasını sağlayalım. Bu şekilde ekonomide de hareketliliğin olacağını unutmayalım” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.