Site Rengi

DOLAR 32,5557
EURO 34,8672
ALTIN 2.429,18
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 23°C

ESMİAD’nden Kredi Açıklaması

ESMİAD’nden Kredi Açıklaması
20.04.2020
A+
A-

Eskişehir Müteşebbis İş Adamları Derneği (ESMİAD) Ar-Ge Komisyonu Başkanı Ayberk Kırçın, Korona virüs Covid-19 sürecinde özel bakların kredi yavaşlatmasıyla alakalı açıklamalarda bulundu.
Koronavirüs sonrası ekonomiye destek kapsamında hükumet ve kamu bankaları art arda desteklerini açıklarken, özel bankaların kredileri yavaşlatmasının tepki çekmeye devam ettiğini ifade eden Kırçın: “Covid-19 salgınıyla birlikte tüm dünyanın daha önce hiç tecrübe etmediği bir süreç içindeyiz. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bu ülkelerin, pandemi sürecinin ağır ekonomik ve sosyal sonuçlar ortaya çıkarmaması için özel çaba sarf ettikleri gözden kaçmamaktadır. Hükumetimizin açıkladığı destek paketleri yerinde ve zamanında olmasına karşın görüyoruz ki kamu bankaları dışında özel bankalar nezrinde karşılık bulamamıştır. Özellikle kredi yapılandırma ve borç ertelemelerde fahiş faiz rakamları uygulayan, kredi vermede zorluk çıkaran özel bankalara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tepki göstermişti. Hazine ve Maliye, vatandaşların özel bankalarla yaşadıkları sıkıntıları bildiklerini belirterek, ’Bu dönemde vatandaşlara destek olmayı geçtik, mevduatını bozdurana, kredisini yapılandırmak isteyene fahiş maliyetler çıkarıldığını duyuyoruz. Bu asla kabul edebileceğimiz bir şey değil. Bu konunun titizlikle üzerine gideceğimizin bilinmesini isteriz’ ifadelerini kullanmıştı. Koronavirüsün ekonomiye etkilerini minimuma indirmek açısından kamu bankalarının ve Eximbank’ın gösterdiği gayret takdire şayan. Reel sektörün finansman ihtiyaçları için başvurduğu özel bankaların bu süreçte sergilediği yaklaşım ise anlaşılabilir değil. Bugün değilse ne zaman. Son olarak esnaflarımızın ve ticaret ile uğraşan vatandaşlarımızın bu süreçten en az kayıp ile atlatması için devletimizin ve buna bağlı olarak kamu bankalarının gösterdiği hassasiyeti özel bankalardan da görmek en büyük temennimizdir. Çok geç olmadan artık ellerini taşın altına koymalarını bekliyoruz. Bu günlerin yarınları da var unutmamak gerekir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.