Site Rengi

DOLAR 32,5728
EURO 34,9054
ALTIN 2.440,46
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 23°C

Esnaf ve Sanatkarlar e-Ticaret Yapacak

15.08.2019
A+
A-

Eskişehirli esnaf ve sanatkarlara Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğünce e-ticaret bilgilendirme eğitimi verildi. 
Program Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği konferans salonunda yapıldı. Eğitime, Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Veysel Çiftçi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Hasan Yoldaş, Ticaret İl Müdürü Cemil Kürkçü, Eskişehir PTT Baş Müdürü Hüseyin Zengin, oda başkanları ve esnaflar katıldı. 
Eğitimin açılış konuşması Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen tarafından yapıldı. Birsen, "Günümüzün yoğun ve hızlı yaşam tarzında, ihtiyaçların karşılanması için kullanılan e-ticaretin önemi her geçen gün artmaktadır. Tüketiciler yoğun iş temposu arasında artık dükkan dükkan, sokak sokak gezerek ihtiyaçlarına en uygun ürünleri aramaktansa, bilgisayar ve cep telefonları vasıtasıyla istedikleri ürünlere daha kolay ulaşabilmekte ve zaman kaybetmeden alışverişlerini yapabilmektedirler. Bu pratik alışveriş yöntemi tüketicilere cazip gelmekte ve her geçen gün daha fazla tercih edilmektedir. Ayrıca e-ticaret vasıtasıyla rekabetin artması, insan unsurunun ve diğer sabit maliyetlerin azalması ile düşen maliyetler satış fiyatlarında düşüşlere neden olmaktadır. Bu da tüketiciler için önemli bir tercih nedenidir. Bunun yanında e-ticaret günümüzde yasalarla da oldukça iyi desteklenmektedir. Mesafeli satış sözleşmesi mevzuatı ile tüketici haklarını koruma altına alınmakta, tüketicilerin daha güvenilir alış-veriş yapması sağlanmaktadır. Tüm bu unsurların yanında, e-ticaret işletmeler için de önemli fırsatlar oluşturmaktadır. Bölgesel olarak mal ve hizmet sunan işletmeler, e-ticaret sayesinde daha geniş kitlere ulaşabilmekte, daha düşük maliyetlerle, daha geniş pazarlara ürünlerini tanıtabilmektedirler" dedi. 
E-ticaret bilgilendirme toplantısının önemini vurgulayan Birsen, "Bu kapsamda, esnaf ve sanatkarlara destek olmak amacıyla Ticaret Bakanlığı ile PTT arasında bir protokol imzalanmıştır. İmzalanan protokol ile esnaf sanatkarlar, PTT'nin elektronik ticaret sitesinde kendisine ayrılacak alanla, yöresel ürünlerini dünyaya pazarlama fırsatı yakalamaktadırlar. Protokol ile PTT, özel komisyon ve indirim oranları ile ürünlerin satış, pazarlama ve reklam kampanyalarında esnafa destek olmaktadır. Günümüzde tüm esnaf ve sanatkarlarımızın e-ticareti bilmelerinin ve e-ticaretin oluşturduğu fırsatlardan yararlanmaların son derece önemli olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda çalışmalarından dolayı, Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü ve PTT çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.