Site Rengi

DOLAR 32,4733
EURO 34,9494
ALTIN 2.436,73
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş: ‘Çocuklarımızı Çevreci Anlayışla Sanayiye Hazırlamalıyız’

15.08.2019
A+
A-

ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, bundan sonra Oda olarak tüm kentle iç içe olacaklarını belirterek, “Gençlerimizi ve çocuklarımızı hızlı bir şekilde, çevreye duyarlı bir anlayışla sanayiye hazırlamalıyız. Nitelikli bir sanayiden başka çıkış yolumuz yok” dedi.

Dünya Çevre Günü kapsamında Eskişehir 75. Yıl Mahallesinde (Sultandere) bulunan Hacı Feride Koruyucu İlköğretim Okulunda düzenlenen etkinlikte konuşan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, kent ve sanayinin iç içe, birbirinden haberdar bir şekilde ilerleyeceğini ifade etti. Kesikbaş, “75 yıl mahallemizi yani Sultandere’yi pilot bölge olarak belirledik. Öncelikle buradaki okullarımızda ne kadar etkinlik varsa birlikte olacağız. Bugün çevre günü ile başladık. Yarın başka bir etkinlikte çocuklarımız ve gençlerimizle buluşacağız. Bu etkinliklerin dışında okullarımızda farklı faaliyetlerle buradaki evlatlarımızın zihinsel gelişimine katkı sağlamamız, üç boyutlu görme yeteneklerini artırmamız gerek. Böylece onları sanayiye hazırlayabiliriz. Çünkü nitelikli bir sanayiden başka çıkış yolumuz yok” diye konuştu. Etkinlik yapılan bölgede önemli ve değerli birçok sanayi kuruluşu olduğunu söyleyen Kesikbaş, “Sanayicilerimiz üretim yaparken çevreyi korumak için azami dikkati gösteriyor. Yeni teknolojiler yerleştikçe bu bilinç daha da artacak” dedi. Etkinlikte konuşan ESO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Benli ise çocuklara çağrıda bulunarak, “Anne-babanızı ambalaj atıklarını ayırmaları için zorlayın ve onlara bunun önemini anlatın. Unutmayın ki, cam şişe 4 bin yılda, plastikler ise bin yılda yok oluyor. Ama bunları topladığınızda faydalı ürünler olarak tekrar size kazandırılıyor” diye konuştu.

Hacı Feride Koruyucu İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Cin ise yaşanabilir çevre ve şehirler için birlikte çalışmak zorunda gerektiğinin altını çizdi. Yapılan konuşmalardan sonra ilköğretim öğrencileri tarafından çevre konulu çeşitli gösteriler ve ambalaj atıklarından hazırladıkları bir defile gerçekleştirildi. Ayrıca okulda çevre konulu düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş tarafından verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.