Site Rengi

DOLAR 32,3752
EURO 35,0539
ALTIN 2.326,91
BIST 9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

ESO, Yeni İşbirlikleri ve Diyalog İçin İSO ile Buluştu

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) yönetimi yeni işbirlikleri oluşturmak, karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak ve Eskişehir sanayisinin gelişimine katkı sağlamak için İstanbul Sanayi Odası ile (İSO) bir araya geldi. ESO Yönetim Kurulu, İSO Yönetimi ile İstanbul Odakule’de görüştü. 

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ve İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ın da yer aldığı buluşmada odaların Meclis Başkanları ile Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.  

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ziyarette görevleri süresince sanayiciler arasındaki her türlü işbirliklerinin artırılması için çalıştıklarını belirtti. ESO Başkanı, “Güçlü sermayeler kadar entelektüel sermayeye de ihtiyacımız var. Şehrimizi daha ileriye taşımak için yeni işbirlikleri ve diyalog için çalışıyoruz. Diğer yandan şehrimizi büyük kentlere nasıl açılabilir, yeni yatırımcıları şehrimize nasıl kazandırabiliriz üzerine çalışıyoruz. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz ziyarette güçlü bir sinerji oluşturma arzusundayız” dedi.  

Bu bağlamda bir eğitim programı başlattıklarını ve buna ilk olarak patronlardan başlayacaklarını anlatan Kesikbaş, ancak patronların zihniyetini dönüştürerek sanayinin geleceğine damga vurabileceklerini ifade etti. ESO Başkanı, “İSO’nun birikimi çok değerli bu bağlamda bölgesel olarak pek çok işbirliği yapabiliriz. Birlikte bir sistematik oluşturarak çalışmalar yapılabilir” diye konuştu. 

Birliktelik artmalı

Güncel ekonomik gelişmeler ve sanayicinin gündemi ile ilgili karşılıklı görüş alışverişlerinin yapıldığı görüşmede İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, öncelikli olarak dertleşmek ve müştereken nelerin yapılabileceğini konuşmak üzere bir araya geldiklerini vurguladı. 

ESO Yönetimi’ne ilk görev dönemleri için başarılar dileyen Bahçıvan, sanayici olarak üretmenin, iş yaratmanın, ihracat yapmanın kendilerinin terk edemeyeceği bir ekonomik faaliyet olduğunu açıkladı. 

Yaşanan süreçte sanayicinin üzerine düşen yükün daha da büyük olduğuna dikkat çeken Bahçıvan, “Bu dönemde iş ortaklığına, ortak akla ve bu tür istişare toplantılarına çok ihtiyaç duyulmakta. Başka toplantı ve projeler ile bu birliktelikleri artması gerekiyor. Türkiye için en olmazsa olmaz işi yapıyoruz ve her ortamda bunu anlatabilmeliyiz” dedi.

İstanbul Sanayi Odası’nda gerçekleşen iki odanın ortak toplantısına Yönetim Kurulu Başkanlarının yanı sıra ESO Meclis Başkanı Süha Özbay, Başkan Yardımcıları Fatih Düş ve Sinan Özeçoğlu, Sayman Üye Recep Taşel, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Benli, Evren Şahin ve Gürhan Albayrak yer aldı. Toplantıya ayrıca İSO Başkan Yardımcıları Adnan Dalgakıran ve İrfan Özharamaratlı, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe, Kemal Akar, Bekir Yelken, Vehbi Canpolat ve Mustafa Tacir katıldı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.