Site Rengi

DOLAR 32,3695
EURO 35,0050
ALTIN 2.325,46
BIST 9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

ESOGU CINAYETİNİN DETAYLARI ORTAYA ÇIKIYOR

15.08.2019
A+
A-

Osmangazi Üniversitesi  Eğitim Fakültesi'nde 4 kişinin hayatını kaybettiği olayın detayları gün yüzüne cıkmaya başladı.
4 kişiyi silahla vurarak öldüren Volkan Bayer, cinayetten cok önceleri bircok yere asılsız ihbarlarda bulunarak üniversite bünyesinde oldukça fazla meslektaşına suclamalarda bulunduğu iddia edildi. Diğer  üniversitelerde de olmak üzere Toplam 103 kişiyi FETÖ’cü olarak ihbar ederek suçlamış.  Kişisel anlaşmazlık yaşasığı herkesi duydum, ispat etmeme gerek yok, devletin istihbarat birimleri bile ispat edemiyor diye mahkeme salonlarında ifade vermiş. CİMER, BİMERe şikayetlerini devam ettirmiş. Bazı şikayetleri asılsız olarak değerkendirilmiş olsada, bazı şikayetleri yüzünden suçsuzluğu anlaşılıncaya kadar aylarca cezaevinde yatan, mesleğinden ihraç edilenler olmuş. Dengesiz  davranışları ve uygunsuz söylemleri nedeniyle defalarca Üniversite tarafına şikâyet edilmiş ama bir sonuc alınamamıştır. İhbar ederek suçladığı meslektaşlarının mahkemelerine tanık olarak da giden Volkan Bayar,  avukatların deliliniz var mı sorularına,” Ben duyduklarımı anlattım, anlattığım bazı şeyleri ispatlayacak durumda değilim, devletin istihbarat birimleri dahi bazı şeyleri ispatlayamıyor” demiştir. Yine ruhsal sağlığınız nasıl diye soranlara Benim herhangi bir psikolojik rahatsızlığım yoktur” demiştir.

Mahkemede yaka paça kavga etmişler. 27 Şubat 2018 de sikayet ettiği Yasir Armağanın mahkemesine tanık olarak katılmış duruşma sonrası kavga etmiştir. Hatta kararı beğenmemiş  etrafa salsırgan davranışlar sergilediği iddia edilmiştir. Eğitim Fakültelerinde birçok isme taktığı ve bu yüzden öldürmek için odasına gittiği Dekan Cemil Yüksel ile tartıştığı söylenilmektedir. Berat olup görevine dönenak akemisyenlerde Volkan Bayar ile ilgili şikayette bulunmuşlardır.  2 ayrı soruşturma açıldığı ancak sürecin özellikle yavaşlatıldığı ve sonuç alınamadığı söylentiler arasında.
Ve ifadesinde….

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde 4 akademisyeni silahla vurarak öldüren Volkan Bayar’ın ifadesi ..

“Saat 13.10’da enstitüye gittim. Tabancam ve şarjörlerim aracın içindeydi. Tam otuz mermim vardı. Saat 14.00’te eşimle enstitüde buluştuk. Bize ait zarfları almak üzere enstitü binasına gittik. 14.10’da iki zarfı aldık. Zarfı açtım, Yasir Armağan’a sözlü olarak hakaret ettiğim iddiasıyla başlatılan soruşturmanın evrakını gördüm. Yasir’in zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalıştığını gördüm ve koşmaya başladım. Eşim ‘Dur, nereye gidiyorsun’ diye bağırdı. Aracıma gittikten sonra silahın bulunduğu poşeti alarak enstitü binasına girdim. Asansörün bulunduğu taraftaki merdiveni kullanarak üçüncü kata çıktım. Üçüncü kattaki tuvalette silahı poşetten çıkarıp doldurdum, başka yere uğramadan Yasir Armağan’ın odasına gittim. İçeride tanımadığım başörtülü bir kadın vardı. Hiçbir şey söylemeden Yasir’in üst kısmına altı-yedi el ateş ettim. Diğer bayan masanın altında cenin pozisyonunda çığlık atıyordu. Kendisine silah sıkmadım. Az mermi kaldığını düşünerek yedek şarjörü taktım. Aynı kattaki merdivenle birinci kata indim. Birinci katta Dekan Cemil Yücel’in odasına gittim, kendisini göremedim. Mekânda bulunan Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu ile bir sorunum yoktu. Vurmak gibi bir niyetim de yoktu. Cemil nerede dedim. "Yok"gibi bir şey söyledi. Bunun üzerine kendimi kaybettiğim için iki el ateş ettim. Daha sonra aynı katta, iki yan kapıda bulunan Mikail Yalçın’ın odasına gittim. Mikail beni görür görmez kapısını kapattı. Arkadan kapıyı zorluyordu. İki el ateş ettim, vurulduğunu fark ettim. Kapıyı açtığımda Mikail yerdeydi. Yerdeyken iki-üç el ateş ettim. Odada isimlerini bilmediğim iki bayan vardı. Onların yüzüne bile bakmadım. Onlara silah doğrultmadım. Yine aynı merdivenlerden zemin kata indim. Serdar Çağlak’ın yanına gittim. Serdar koltukta oturuyordu. Odanın diğer tarafında Ümit diye biri vardı. Serdar’a bir şey söylemeden göğsüne ateş ettim. Ümit korkmuştu, ona silah doğrultmadım. Sonra elimde silahla güvenlik kapısına yöneldim, polis çağırmalarını söyledim. Dışarı çıktım, kapıda polis arabasını gördüm. El salladım, silahımı yere bırakıp teslim oldum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.