Site Rengi

DOLAR 32,3670
EURO 34,9587
ALTIN 2.325,36
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

ESOGÜ Eğitim Fakültesi’nden Matematik Eğitimine Katkı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) geliştirilen ‘Matematik Eğitiminde Yenilikçi Teknoloji Uygulamaları’ projesinin açılışı yapıldı. 
Proje yürütücülüğünü ESOGÜ Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü’nde görevli Dr. Öğr. Üyesi Gülay Bozkurt’un üstlendiği ve TÜBİTAK 4005 çağrısı kapsamında gerçekleştirilen “Matematik Eğitiminde Yenilikçi Teknoloji Uygulamaları” projesine Türkiye’nin farklı illerinden 24 matematik öğretmeni katılıyor. Proje kapsamında 5 Ağustos tarihinde başlayan ve 13 Ağustos’a kadar devam edecek olan eğitim programının açılışı 6 Ağustos Pazartesi günü ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çabuk ile Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kamil Çolak’ın da katılımlarıyla yapıldı.  

Açılışta proje ile ilgili bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Gülay Bozkurt, “Bu proje ile ortaokul matematik öğretmenlerine yenilikçi teknolojileri tanıtmak, teknoloji ile zenginleştirilmiş öğretim ortamları tasarlamalarını desteklemek ve derslerine en verimli şekilde entegre edebilmeyi öğrenmelerine yardım etmek amaçlanıyor. Birçok üniversiteden alanında uzman öğretim üyelerinin sekiz gün boyunca eğitimler vereceği proje süresince dinamik matematiksel yazılımlar, STEM, modelleme, kodlama, ters-yüz öğrenme, mobil teknolojiler ve proje geliştirme gibi konularda 20 farklı uygulamalı etkinlik gerçekleştirilecek” dedi. 

ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çabuk ise üniversite olarak projeye katkı sunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirirken, böyle projelere destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.