Site Rengi

DOLAR 32,5840
EURO 34,7992
ALTIN 2.514,18
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 22°C

ESOGÜ Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Arasında 32. Sırada

ESOGÜ Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Arasında 32. Sırada
06.11.2020
A+
A-

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) “2020 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” sonuçlarını açıkladı. Üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarının değerlendirildiği endekste, 2018 yılında 41. sırada bulunan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, 2019 yılında puanını 9 basamak yükselterek 32. sıraya yerleşti.

TÜBİTAK öncülüğünde 185 üniversiteden toplanan veri seti ile oluşturulan 2020 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi dört ana başlık altında; bilimsel yayın ve atıf sayısı, AR-GE ve yenilik destek programlarından alınan proje sayısı, patent başvuru sayısı, üniversite sanayi iş birliğine dair göstergeleri, Teknoloji Transfer Ofisi, teknopark, kuluçka merkezleri yapılanmasının varlığı, üniversitede üretilen değerlerin ekonomik katkı oluşturması ve ticarileşme gibi göstergelerden oluşmaktadır ve üniversitelerin inovasyon odaklı rekabetini ortaya koydu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.