Site Rengi

DOLAR 32,3151
EURO 35,1407
ALTIN 2.294,85
BIST 9.069,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

ESOGÜ Hastanesi’nde konser

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 2014 yılında kurulan ESOGÜ Hastanesi Türk Halk Müziği Korosu, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde moral konseri verdi.
Hemşireler olmak üzere hastane personelinin katılımıyla oluşturulan Türk Halk Müziği Korosu’na konserde ESOGÜ Halkbilim Araştırma ve Uygulama Merkezi (HAMER) orkestrası eşlik etti. Düzenlenen konsere ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Arslantaş ve Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Başar Sırmagül katıldı. Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören konser öncesinde bir konuşma yapan Hastane Sağlık Hizmetleri Müdürü Burçin Çakıroğlu Danacı, müziğin milletlerin kendi kültürel kimliklerini ifade edebilecekleri çok etkili bir araç olduğunu söyledi. Danacı, "Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü olarak çalışanlarımız için etkinlik arayışı içerisinde iken, yoğun bakım hemşiremiz Mustafa Taşçı tarafından şefimiz Muharrem Atabay ile tanıştırıldık. İlk etapta hemşirelerimiz tarafından oluşturulan topluluk, sosyal etkinlik kapsamında diğer yardımcı personellerin de katılımı ile hastane korosu olma yolunda ilerleyerek büyüdü. Biz de gücünü geçmişimizden ve geleneğimizden alan Türk Halk Müziğimizi gelecek kuşaklara aynı görkemiyle aktarmayı görev edindik" diye konuştu.
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Başar Sırmagül ise bundan sonra da hastane korosundan desteklerini esirgemeyerek onların yanında olacaklarını belirtirken, hastanede yoğun tempo içinde görev yaparken faaliyetlere katılan personeline de teşekkür etti. Konuşmaların ardından Şef Muharrem Atabay yönetimindeki 42 kişilik Türk Halk Müziği Korosu’nun moral konseri gerçekleşti. Bir buçuk saat süren konserin ardından ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen Şef Muharrem Atabay’a plaket taktim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.