Site Rengi

DOLAR 32,3613
EURO 34,9612
ALTIN 2.325,57
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

ESOGÜ Rektörü Şenocak’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

ESOGÜ Rektörü Şenocak’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
17.03.2021
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

Rektör Şenocak açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Her yıl büyük Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde bu destansı zaferle gururlanırken bir yandan da Çanakkale’yi geçilmez kılan kahramanları anlamaya çalışırız. Her yıl bugün geldiğinde Mustafa Kemal Atatürk’ün “Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum.” dediği 57. Alayı, Seyit Onbaşı’yı, “Onbeşliler”i, Mehmetçiğin yemek listesindeki üzüm hoşafı ile buğday çorbasını, havada çarpışan mermileri idrak etmeye çalışır zihinlerimiz. Çünkü alışıldık tarih bilgilerinin dışına taşan bir destana dönüşmüştür Çanakkale ve adını dahi bilmediğimiz daha nice kahramanın öyküsünün sonucudur zafer!

Bugün huzurlu, güvenli kapılarımızın ardından tüm bu fedakârlıkları, Çanakkale ruhunu anlamak bizler için elbette güçtür. Ancak “Kurtuluş Savaşı’nın önsözü” denilen Çanakkale’de çarpışanların, toprağa düşen her bir vatan evladının, bizlerin omuzlarına yüklediği sorumluluğu olanca ağırlığıyla hissetmek hepimizin boynunun borcudur. Bu borcu ödemenin yegâne yolu ise vatanı bir kez daha savunmak zorunda kalmamak için çalışmak ve üretmektir. Yalnızca yokluğunda ehemmiyetini anlayabileceğimiz istiklal uğrunabir kez daha çarpışmak zorunda kalmamak için istikbalimize sahip çıkmaktır. Nitekim Mustafa Kemal Atatürk zaferin ardından hedefimizi apaçık ortaya koymuştur: “Milli hedef belli olmuştur. Yalnız bir tek şeye çok ihtiyacımız vardır: Çalışkan olmak!” İşte bu destanın içinde bize düşen pay budur!

Üzerimize düşen bu mühim vazifeyi layıkıyla yerine getirebilmek umuduyla 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü vesilesiyle büyük zeferin 106. yıl dönümünü kutluyor; vatana siper olup Çanakkale’yi geçilmez kılan yürekleri, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sonsuz saygı ve minnetle anıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.