Site Rengi

DOLAR 32,5351
EURO 34,9450
ALTIN 2.439,05
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C

ESOGÜ Rektörü Şenocak’tan ‘15 Temmuz’ Mesajı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Prof. Dr. Kemal Şenocak mesajında şu ifâdeleri kullandı: 

“15 Temmuz 2016 gecesi emperyalizm maşası hainler,Peygamber ocağı kahraman ordumuzun üniformalarını kirleterek; ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi ve aslında topyekûn geleceğimizi yok etmek amacıyla darbe girişiminde bulunmuşlardır. Amaçlarına ulaşmak için her türlü ahlaki tutumu göz ardı eden FETÖ hainleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni; vatanına, milletine ve devletine bağlı asker ve polislerimize ait karargâhlarıalçakça bombalamışlar, darbeye karşı koyan sivil vatandaşlarımızın üzerine acımasızca ateş açmaktan da hiç çekinmemişlerdir.

Durumun vahametini bilen aziz milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız’ın da çağrıları ile sokaklara dökülmüş, bedenini siper ederek, ülkemizi karanlığa sürüklemeyi hedefleyen kanlı darbe girişimini durdurmuş ve tüm dünyaya Türk milletinin özgürlüğü ve demokrasisinden asla ödün vermeyeceğini alenen göstermiştir. Milletimiz, vatanını koruma ve bağımsızlığına sahip çıkma konusundaki kararlılığını, 15 Temmuz’u takip eden süreçte de tuttuğu demokrasi nöbetleriyle perçinlemiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin emperyalizmin kontrolüne girmesini sağlamak ve Anadolu’yu Türk yurdu olmaktan çıkarmak için, dün 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlar, bugün de başkabaşka oyunlar, yol ve yöntemlerle var güçleriyle çalışmaktadırlar. Bunlara karşı uyanık olmak, birlik ve beraberliğimizi bozmadan dik durmak milletçe en başta gelen görevimiz ve tavrımız olmalıdır. Bilinmelidir ki, 15 Temmuz’da iradesini bağımsızlıktan ve demokrasiden yana koyan aziz milletimiz, bu türden hain emel ve hedeflere asla geçit vermeyecektir. Birliğimize kastetmeyi planlayan karanlık odaklar, bundan sonra da milletimizi karşılarında tam bir birliktelik şuuruyla kenetlenmiş olarak bulacaklarını ve bu aziz milletin dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de nice Ömer Halisdemirler yetiştireceğini kesinlikle bilmelidirler.

Ülkemiz artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. Milletimiz geleceğe daha güvenle bakmaktadır. Devletimizin içine sızarak zafiyet yaratan FETÖ yandaşları önemli ölçüdetemizlenmiştir, temizlenmeye de devam etmektedir. Bizlere düşen ise 15 Temmuz’u asla unutmamak, unutturmamak ve gelecek nesillere de tüm yönleriyle aktararak gençlerimize bayrak, vatan ve millet sevgisini aşılamaktır.    

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde bayrağımız,  vatanımız ve bağımsızlığımızuğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükran ve saygılarımı sunuyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.