Site Rengi

DOLAR 32,3698
EURO 35,0047
ALTIN 2.326,10
BIST 9.092,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

ESOGÜ Rektörü Şenocak’tan ‘Cumhuriyet Bayramı’ Mesajı

ESOGÜ Rektörü Şenocak’tan ‘Cumhuriyet Bayramı’ Mesajı
28.10.2019
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir açıklama yaptı. Rektör Prof. Dr. Kemal Şenocak mesajında şu ifâdelere yer verdi: “Türk Milletinin birlik ve beraberlik ruhunun tezahürü olan İstiklal Savaşı’nın sonunda kazandığı ve İstiklal mücadelesinin en büyük eseri olan Cumhuriyetin ilan edildiği günün 96. Kuruluş yıldönümü coşkusunu millet olarak hep birlikte yaşıyoruz. Bağımsızlığımızın ve vatanımızınbölünmez bütünlüğünün simgesi, Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkarak, atalarımızın bu değerli mirasını gelecek nesillere ulaştırmak, evlatlarımızı evrensel bilimin öngördüğü ilkeler doğrultusunda eğitimli, yetenekli, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmek her birimizin müşterek vazifesidir.

Varlığıyla onur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, evini ve ekmeğini bölüşen, her konuda tercihini haktan ve adaletten yana kullanan bir milletin devletidir. Böyle bir devlet olmanın sorumluluğuyla Türkiye Cumhuriyeti, bugün de benzer bir mücadele vererek tüm dünyanın gözleri önünde Suriye’de yaşanan insanlık dramınakayıtsız kalmamıştır. Bu ilginin başarı göstergesi, Türk Ordusunun 9 Ekimde başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatıındaki muvaffakiyetiyle de kendisini göstermiştir. Temel değerlerine gönülden bağlı olan aziz Milletimizin29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan topraklarını muhafaza etmek için canlarını hiç düşünmeden feda eden şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.