Site Rengi

DOLAR 32,5461
EURO 34,8989
ALTIN 2.435,42
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

ESOGÜ Rektörü Şenocak’tan ‘Gaziler Günü’ Mesajı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, ‘19 Eylül Gaziler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı. “Medeniyet kurma başarısıyla tarih sahnesinde haklı bir yer edinen aziz milletimiz, çok az millete nasip olmuş şanlı bir tarihin ve güçlü bir millet olma şuurunun mirasçısıdır.” diyen Şenocak mesajında şu ifadelere yer verdi:                       “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik" unvanı ve "Mareşal" rütbesinin verilişinin 97. yıldönümüne ulaşmanın ve gazilerimize atfedilen "19 Eylül Gaziler Günü"nü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız.                                                          

Medeniyet kurma başarısıyla tarih sahnesinde haklı bir yer edinen aziz milletimiz, çok az millete nasip olmuş şanlı bir tarihin ve güçlü bir millet olma şuurunun mirasçısıdır. Milletimizin her bir ferdinin yüreğinde taşıdığı ve evlatlarına aşıladığı vatan, millet, bayrak ve hürriyet aşkı, asırlarca kuşaktan kuşağa taşınan bir hamiyet kültürünün bizlerde bıraktığı taklidi mümkün olmayan müstesna bir izdir.

Vatan ve millet şuurunun böylesine güçlü olduğu bir toplumun tarihi elbette ki zorlu mücadeleler ve bir örneği daha görülmeyen büyük zaferlerle dolu olacaktır. Nitekim toprağımızın her bir karışı, vatan sathında mücadelede can vermiş aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin al kanlarıyla sulanmıştır. Vatanın bölünmez bütünlüğü için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş bir milletin evlatları olmaktan gurur duyduğumuz kadar bu gururun omuzlarımıza yüklediği sorumlukların da elbette ki bilincindeyiz. Geçmişte olduğu gibi bugün de kıymetli gazilerimize ve onların fedakâr ailelerine sahip çıkmak, şehitlerimizin aziz hatıralarına yaraşır birer vatanperver olarak vatan için hiç durmadan, hiç yorulmadan çalışmak hepimizin en kutsal vazifelerinden biridir.

Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyor, aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.