Site Rengi

DOLAR 32,3256
EURO 35,0914
ALTIN 2.298,82
BIST 8.983,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

ESOGÜ’de 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı

15.08.2019
A+
A-

Milli Mücadele yıllarında elverişsiz şartlarda cephelere koşan hekimlerin azim ve gayretlerinin simgesi olan 14 Mart Tıp Bayramı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi ve Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü’nün birlikte düzenledikleri programla kutlandı. 
ESOGÜ Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Garnizon Komutan Vekili Hv. Tuğg. Gürhan Ergürhan, ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Arslantaş, kamu kurum müdürleri, rektör yardımcıları, tıp fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanları katıldı. 
Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Törende bir konuşma yapan Vali Çakacak, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı. Osmanlı Devletinin temelini oluşturan köklü kurumlarından biri olan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’nin Çanakkale Savaşı’nda mezun veremediğini söyleyen Vali Çakacak, kurtuluş mücadelesinde yaşananları hatırlattı. Tıp Bayramının ulvi bir amaçla başladığını bildiren Vali Çakacak, “Sağlık çalışanlarımızın yaptığı iş, dünyanın en kutsal mesleğidir. İnsanlığın varoluş tarihinden itibaren hekimlik her zaman önemini korumuş ve günümüzde insanların kesintisiz 24 saat ihtiyaç duyduğu bir meslek haline gelmiştir. Her alanda en iyi hizmeti almak ve vermek hepimizin hakkıdır. Bu söylediklerim tüm kamu hizmeti veren herkes için geçerlidir. Geçmişten bu güne geldiğimizde, devletimiz her alanda en iyi hizmeti insan onuruna yakışır şekilde vermektedir. Bunun içindir ki, bilimsel araştırmalar yapan üniversitelerimiz, bilim adamlarımız ve akademisyenlerimiz bizim için son derece önemlidir.” şeklinde konuştu. İnsan sağlığının ve hayatın öneminden bahseden Vali Çakacak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ sözünü hatırlatarak, Türk hekimlerinin ne kadar çok güvenilir olduğunu bildirdi. 
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından hazırlanan programa katılanlara teşekkür eden ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise, “İnsan yaşatmayı, insanlara en iyi sağlık hizmeti sunmayı amaçlayan, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına bu onurlu kutsal mesleği büyük fedakârlıklarla yerine getiren hekimlerimiz, milletimizin iftihar kaynağıdır. ” dedi. Prof. Dr. Hasan Gönen, ESOGÜ Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun ülkemiz için nitelikli hekimler ve sağlık personeli yetiştiğini vurguladı. 
Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi sağlık çalışanlarının oluşturduğu Türk Halk Müziği korosu kısa bir konser verdi. Daha sonra göreve yeni başlayan ve akademik unvana yükselen öğretim üyelerine cübbeleri Vali Çakacak, Milletvekili Karacan ve Rektör Gönen tarafından giydirildi. Ayrıca programda, meslekte uzun yıllar hizmet eden doktorlara teşekkür belgeleri verildi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.