Site Rengi

DOLAR 32,4962
EURO 34,7711
ALTIN 2.487,71
BIST 9.539,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 21°C

ESOGÜ’den Yeni Nesil Devrim

15.08.2019
A+
A-

24 Haziran 1961 yılında başlayıp ve tam 129 günde tamamlanan Türkiye’nin ilk yerli otomobili olan Devrim Arabası ruhu yeniden canlanıyor. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencileri tarafından oluşturulan ekip “Devrim26” adıyla araba üretme çalışmalarına başladı.

Devrim26 Takim kaptanı Furkan Çitilci; Devrim26’nın 2017 yılında 28 kişi bir araya gelerek TÜBİTAK Efficiency Challenge yarışlarına katılmak için kurulmuş bir proje ekip olduğunu belirtti. Ekibin isim ve hikâyesini anlatan takım kaptanı Furkan Çitilci, 24 Haziran 1961 yılında başlayıp ve tam 129 günde tamamlanan ilk yerli otomobili Devrim arabasından aldığından bahsetti. Çitilci; “Bu hikâye, 29 Ekim 1961 tarihinde araçların birinde kaynaklanan motor arızası nedeniyle durmuştur ve o meşhur, “Garp aklıyla araç ürettik Şark aklıyla benzin koymayı unuttuk” sözü duyulmuştur. Fakat projeye yapılan 1.400.000 TL’lik yatırımın boş olduğu, paranın çöpe gittiğine dair kurulan kulisler ve Devrim Arabasına karşı kurulan muhalif kesimler nedeniyle Devrim arabası müzeye kaldırılmıştır”dedi.
Devrim arabasının yerinin müze olmadığını, yollarda olduğunu görmek istediklerini söyleyen Çitilci; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin emanetçisi biz Türk gençleri olarak, ülkemizi daha ileri seviyelere taşıyabilmek için, 1961 yılında ki Tecrübe hikâyemizden yola çıkarak Devrim arabasının yerinin müze olmadığını bilakis yerli Türk otomobilinin yollarda olduğunu göstermek istiyoruz. Amacımız, daha ileri seviyelere ulaşmak adına milli teknoloji hamlesini benimsemiş bir altyapı kurarak aydınlık yarınlara ilerlemektir. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Devrim26 ekibi olarak Dünyanın en büyük teknoloji festivallerinden olan Teknofeste Elektromobil kategorisinde kendi motor tasarımımızla katılarak Eskişehir’imizi temsil edeceğiz” dedi.

Yüzde Yüz Yerli Olacak
Gerçekleştirilen projeyi gelenek haline getireceklerini ifade eden Çitilci; “Proje ekibinin devamlılığını sağlayarak inovasyon ve arge noktasında çalışmaların yapılacağı merkez haline gelerek %100 yerli araç üretimini hedefliyoruz. Gayret ettikçe inanan, inandıkça kazanan ve kazandıkça başaran bir ülke için durmadan çalışıp üreteceğiz” dedi. Devrim26 Takım Lideri Furkan Çitilci son olarak başladıkları projede büyük ilerleme kaydettiklerini ve tüm kesimlerden projeleri için destek istediklerini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.