Site Rengi

DOLAR 32,5687
EURO 34,9734
ALTIN 2.424,93
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

ESTÜ’de 4-12 Yaş Grubu Spor Okullarının Kış Dönemi Programı Tamamlandı

15.08.2019
A+
A-

Spor Bilimleri Fakültesi’nin düzenlediği “4-12 Yaş Grubu için Spor Okulları” programının sertifika takdim töreni gerçekleştirildi. Eskişehir Teknik Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda 18 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Şenyel ve Prof. Dr. Gürsoy Arslan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Yılmaz, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Katırcı, 4-12 Yaş Grubu için Spor Okulları program koordinatörü Doç. Dr. Kerem Yıldırım Şimşek, spor okulu antrenörleri, öğretim üyeleri ile 4 aylık spor okulu eğitimini tamamlayan 4-12 yaş grubu 340 minik sporcu ve aileleri katıldı.

Üniversite – şehir bağını güçlendirmek adına çok önemli bir proje

Törenin açılış konuşması Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Yılmaz tarafından gerçekleştirildi. 4-12 Yaş Grubu için Spor Okulları programı sayesinde çocukların erken yaşta spor aktiviteleriyle tanışabilme imkânı elde ettiğini belirterek sözlerine başlayan Prof. Dr. Yılmaz: “Bilimsel verilerden yararlanılarak çocukların sportif ve fiziksel gelişimlerinin takip edilmesini ve elde edilen sonuçların ebeveynlerle düzenli olarak paylaşılmasını kapsayan bu program, ailelere yönelik aylık seminerler ve eğitimleri de içeriyor. Bu projenin gerek çocuklara erken yaşta sporu sevdirmek gerek üniversite – şehir bağını güçlendirmek adına çok önemli olduğuna inanıyorum. 26 Ocak 2019 tarihinde başlayan programın ilk eğitim sürecini başarıyla tamamlamış bulunmaktayız. Değerli veliler ve sevgili minikler bundan sonra da kapımız hepinize açık.” dedi.

Bu projenin diğerlerinden farkı; bilimsel yaklaşımları kullanarak spor eğitimine farklı yönde değer katması

Ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu ise “Ocak ayından bu yana her hafta sonu üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde gerçekleştirilen çeşitli etkinlikleri kapsayan bu eğitim programının çocuklarımızın hem kişisel hem de bedensel gelişimlerine katkı sağlandığını düşünüyorum. Özellikle bu ilk uygulamanın bu denli yoğun bir katılımla, başarılı bir biçimde tamamlanmış olması bizleri ayrıca mutlu etti. Siz sevgili veliler, bizlere güvendiğiniz ve çocuklarınızı bizlere emanet ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim.” şeklinde konuştu. 4-12 Yaş Grubu için Spor Okulları projesinin diğer spor eğitimlerinden farklı olduğunu da sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu: “Bu önemli projenin amacının spor yapmak, çocuklara sporu sevdirmek değil; bilimsel yaklaşımları kullanarak spor eğitimi sürecine farklı yönde değer katmak” olduğunu ifade etti.

Minik sporcular sertifikalarını büyük bir heyecanla aldılar

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Şenyel ve Prof. Dr. Gürsoy Arslan ile Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Yılmaz tarafından; Atletizm, Badminton, Basketbol, Cimnastik, Eğitsel Oyunlar, Futbol, Tenis, Okçuluk, Voleybol, Kick Boks ve Yüzme olmak üzere toplam 11 branşta 4 aylık spor okulu eğitimini başarıyla tamamlayan miniklere sertifikaları takdim edildi. Sertifika takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile tören sona erdi.

 4-12 Yaş Grubu Spor Okulları” Programı yaz döneminde de devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.