Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

ESTÜ’de İlk ‘Kariyer Günleri’ Etkinliği Gerçekleştirildi

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi ilk kariyer günleri etkinliği, 25-26 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi. Öğrenci Dekanlığı birimi tarafından düzenlenen Kariyer Günleri 2019 etkinliği boyunca üniversitemiz öğrencileri sanayi ve sektörden farklı branşlarda temsilci ile bir araya gelme fırsatı yakaladı.

25 Nisan Çarşamba günü üniversitemiz Rektörlük Binası konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılış programına; Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şenyel, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Müfide Banar, Öğrenci Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Serdar Göncü ve Doç. Dr Müge Akyıldız Munusturlar’ın yanı sıra üniversitemiz öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Müfide Banar, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin yeni kurulan değil yeniden yapılanan bir üniversite olduğunu vurgulayarak sözlerine başladı. “Anadolu Üniversitesi gibi kökleri eskiye dayanan bir kurumdan devraldığımız Eskişehir Teknik Üniversitesi’ni güçlü alt yapısı sayesinde daha ileriye taşımaya çalışıyoruz. Üniversitemizin güçlü ve başarılı bir üniversite olarak yoluna devam etmesi için sektör ve sanayi gibi farklı disiplinlerden beslenerek mevcut alt yapıyı ve insan kaynağını en iyi şekilde değerlendirmek başlıca hedeflerimiz arasında yer alıyor.” dedi. Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin teknik üniversite olması nedeniyle her zaman bir adım önde olacağının da altını çizen Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Banar, Eskişehir Teknik Üniversitesi öğrencilerinin her zaman sektör ve sanayiyle iş birliği içerisinde olması gerektiğini bu nedenle de kariyer günleri programının öğrenciler için oldukça önemli olduğuna değindi.

“Günümüzde üniversiteler, sadece bilgiye erişebilen insanlar değil iyi ve nitelikli insanlar yetiştirmeyi hedefliyor.”
Ardından söz alan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ise, Eskişehir Teknik Üniversitesi öğrencilerinin zannettiklerinden daha şanslı bir konumda olduklarını vurgulayarak söze başladı. Teknik üniversitenin sanayi ile iş birliği içerisinde olması ve ikili iş birliklerinin geliştirilmesi gerektiğinin de altını çizen Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Her şeyin çok hızlı değiştiği bilişim, teknoloji ve endüstri çağında yaşıyoruz, o yüzden teknik üniversiteli olduğunuz için çok şanslı olduğunuzu düşünüyorum. Özellikle mezun olduktan sonra iş hayatına atıldığınızda hepinizin özgeçmişlerinde yer alan Eskişehir Teknik Üniversitesi mezunu ifadesi gerçek anlamda şansınızı artıracak.” ifadelerini kullandı.
Günümüzde üniversitelerin sadece bilgiye erişebilen insanlar değil iyi ve nitelikli insanlar yetiştirmeyi hedeflediklerine dikkat çeken Sanayi Odası Başkanı Kesikbaş, “Üniversite bitirmek demek iyi insan olmak demektir. İyi insan demek ise üniversiteyi sadece bilgi edinmek için değil aynı zamanda tüm sosyal, kültürel ve entelektüel yanlarını aktif hale getirmek için değerlendiren bir birey olmak demektir.” dedi. Kariyer günleri etkinliğinin üniversite-sanayi ve sektör buluşmaları adına oldukça önemli olduğunu da vurgulayan Sanayi Odası Başkanı Kesikbaş “Eskişehir Sanayi Odası olarak her zaman Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin yanında olacağız.” ifadelerini kullandı.

Kariyer günleri etkinliğinin bir diğer konuğu olan Op. Dr. Metehan Kılıç ise “Bir Yaşam Biçimi Olarak Spor ve Sağlık” konusuyla katılımcıların karşısına çıktı. İnsan ömrünün eskisinden uzun olduğunu ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından yaş gruplandırmalarının tekrar güncellendiğini belirterek söze başlayan Op. Dr. Metehan Kılıç, “Dünya Sağlık Örgütü tarafından yürütülen araştırmalar gösteriyor ki artık eski yaş grubu kalıpları bir anlam ifade etmiyor. Örneğin önceden 65 yaşında bir insan yaşlı kategorisine dâhil ediliyorken günümüzde genç olarak nitelendiriliyor. Değişen çevresel faktörler ve yaşam standartları insan ömrünü uzattı ancak beraberinde de çağın hastalıkları dediğimiz yeni hastalık türleri ortaya çıktı. O nedenle yoğun yaşam biçimine maruz kaldığımız şu günlerde spor ve beslenme konularında dikkatli davranmamızda yarar var.” dedi.
İki Günde 10 Farklı Kurum
Üniversitemiz ev sahipliğinde 25-26 Nisan tarihlerinde iki gün süren kariyer günleri etkinliği kapsamında Eskişehir Teknik Üniversitesi öğrencileri farklı kurum ve firmalardan gelen temsilcilerle bir araya geldiler. İki gün boyunca Rektörlük Binası, Porsuk Meslek Yüksekokulu, Ulaştırma Meslek Yüksekokulu, Fen Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi’nde eş zamanlı olarak gerçekleşen program kapsamında ayrıca; Ulaştırma Meslek Yüksekokulu’nda TCDD Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Cüneyt Türkkuşu, Porsuk Meslek Yüksekokulu’nda Açıkhava Reklamları Derneği Başkanı Ahmet Özdemirel ve KALDER Genel Sekreteri Faruk Gülen, Hatipoğlu Cam Sanayi Fabrika Müdürü Levent Alpaslan, MÜPASAN İnşaat Yüksek Mühendisi Fercan Yavuz, Fen Fakültesi’nde Fen Fakültesi Kimya Bölümü Mezunu Hande Dumrul, Mühendislik Fakültesi’nde Eskişehir Teknik Üniversitesi Mezunu Malzeme Planlama ve Kontrol Yöneticisi Gökhan Sunar, Poligon Mühendislik Kurucu Ortağı Okan Sami Nahit, TOFAŞ Tedarik Zinciri Departmanından Ali Coşkun Atlas, TOFAŞ Satın Alma Departmanından Mercan Kaya ve TOFAŞ AR-GE Departmanından Özgür Şengör üniversitemiz öğrencileriyle bir araya geldi. Üniversitemiz öğrencilerinin yoğun katılım sağladığı programda sektör ve sanayi temsilcileri öğrencilere bilgi ve deneyimlerini aktardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.