Site Rengi

DOLAR 32,5159
EURO 34,8944
ALTIN 2.439,01
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C

ETO Başkan Adayı “Ayhan Sezer” Seçilmesi halinde yapacaklarını anlattı

15.08.2019
A+
A-

Eto başkan adayı Ayhan Sezer Mavi radyo ve Haber Ötesi ortak canlı yayın konuğu olarak soruları cevapladı. Göreve gelmesi halinde, Eskişehir Ticaret Odasına kazandıracaklarını anlattı.

Eskişehir'e büyük hizmetler getireceğini anlatan Sezer konuşmasında:"Eskişehir’de ticaret odasının nisan ayında seçimleri olacak. Bizler de yaklaşık 2 aydan bu yana sahayı gezip istek, talep, şikayetleri dinliyoruz. Eskişehir’de ticaret hacminin küçüldüğünü gördük. Üyelerimiz üzerinde bir büyüme olmadığı için ticaret odasının çalışmalarını pasif ve yetersiz buluyoruz. Üyelerimizi büyütme noktasında herhangi bir çalışma yapılmaması bizleri harekete geçirdi. Üyelerimize ticaret odamızın sahip çıkmaması bizi tetikleyen unsur oldu. Tüm amacımız ticaret odamızın değil, üyelerimizin sayısını büyütmek… Oda yeteri kadar büyük, bizler üyelerimizi odamızla destekleyeceğiz.

Çarşı Esnafı Kan Ağlıyor.

Çarşı esnafımız kan ağlıyor. Çarşı esnafımıza yönelik çalışmalar yapalım istiyoruz. Anneler günü, babalar günü, bayramlar vb… birçok etkinlik, şenlik, kampanya ve festival düzenleyip esnafımıza katkı sunalım diyoruz. Bunu sadece Eskişehir bazında değil, çevre illeri de Eskişehir’e taşıyalım istiyoruz. Eskişehir’e gelen turist sayımız çok az. Oysaki gelen turistlerimiz çarşı ve caddelerimizi gezince döviz bırakacak, bu da esnafa katkı sunacak. Bunların hiçbirini Ticaret Odası yapmıyor. Eskişehir’imizde çok güzel bir mobilya sektörü var. Geliştiremediğimiz gibi günden güne kan kaybediyor. Mobilyacılarımıza alışveriş merkezleri kazandırmak lazım.

Eskişehir’e 30 Yıl Önceki ‘Eskişehir Mobilya’ İsmini Geri Kazandıracağız.

30 yıl önce bilinen Eskişehir Mobilya lafını yeniden dillendirmeye başlayacak çalışmalar yapacağız. Üyelerimize her türlü yardım etmemiz gerekiyor. Şehrimizde kurulan teknik sanayi siteleri var. Burada üyelerimiz kendi özverileri ile ticaret yapmaya çalışıyorlar. Burada da ticaret odası görevlerini yapmıyor. Bu sitelerimize sahip çıkmamız lazım. Eskişehir ticarette şu an bu durağanlıkta… Ticareti tam anlamıyla yapamamakta en büyük sorunu; finans ve kredi sorunu. Üyelerimiz finans ve kredi bulamıyorlar. Şu an ticaret odasının 16.500 (On altı bin beş yüz) üyesi var. Ticaret odası, devlet bankalarıyla üyelerimize yeni bir mecra açılması noktasında üyelerimizin bankalarla daha sağlıklı buluşmasını sağlayacak. Yaş ortalaması biraz daha üst seviyede olanların dinlenmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Doğru kararlar veren, seri çözümler üreten kişilere ihtiyaç var.

Kırtasiyeyi mutlaka azaltmamız gerek. Elektronik ortamlarda artık oda kurumlarını işletmemiz gerek. Biz ticaret odasına elektronik ortamda belge alamıyoruz. Bunların artık aşılması gerek. Bir belge için üyelerimizin saatlerinden olmamaları gerek. Biz üyelerimizi yormadan onlara yardımcı olmak derdindeyiz. Teknolojiyi sonuna kadar kullanacağız.

Hizmet noktasında hizmet alamayan ve sadece aidat ödeyen üyelerimiz var. Bunu aşmak için komitelerimizi üyelerimizin devamlı yanında bulundurmamız gerek. 40 komitenin başında bir danışman arkadaşımız olacak. Profesyonel danışman arkadaşlarımız zaman ve çözüm noktasında üyelerimize yardımcı olacaklar. Sorunun nerede olduğunu saptamada özel çaba harcayacaklar. Şu anki iletişimsizliğin en büyük nedeni üyelerin ve ticaret odasının çok farklı düşünmesi. Ticaret odasını ticaretçi bir mantıkla, ticaretçi bir zihniyetle ticaret adamının yönetmesi, bizim yönetmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda üyelerimiz bize güvensin. Onların içinden çıkan bir kardeşleri olarak onları anlayan ve onların yanında olacak olan bir aday var.” diyerek sözlerini noktaladı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.