Site Rengi

DOLAR 32,4499
EURO 34,8452
ALTIN 2.477,40
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C

ETO Dönemin Son Toplantısını Yaptı

15.08.2019
A+
A-

ETO’nun 2013-2018 döneminin son meclis toplantısında konuşan Güler, kişilerin egoları yüzünden yaptığı yanlışlar ve kısır çekişmeler nedeniyle bu şehrin artık kaybetmemesi gerektiğini belirterek, 7 Nisan’da seçilen her kim olursa ona destek verilmesinin, Eskişehir için birlik ve beraberlik sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Eskişehir Ticaret Odası’nda 2013-2018 döneminin son meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Başkanı A. İskender Bayar’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda meclis üyeleri tarafından gündem maddeleri onaylandı. Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler: “125 yıllık geçmişi olan bir odanın meclis üyesiyiz. Herkes camiamız, odamız adına ve şehrimiz adına elinden gelen çabayı gösterdi. İnandığımız hedeflerin peşinden koştuk. Ama hep içimizde Eskişehir sevgisi, odamıza karşı aidiyet duygusu vardı. Bu mecliste herkes yeri geldi işinden feragat etti, yeri geldi eşinden, çocuklarından feragat etti. ETOMÜZE’yi açmaya karar verdik. Bu kararı aldıktan sonra bu müzeyi hayata geçirmek bir buçuk yıl sürdü. Daha önce hayaldi ama artık hayata geçti. Odamızın 125 yıllık tarihinde kalıcı eserler anlamında en büyük başarısını ortaya koyan bu meclistir. Bu kent adına gururlanın arkadaşlar. Hedefimiz ve ana felsefemiz bu kenti olduğu noktadan daha ileri taşımaktı. Hepimiz bu camiada görev yapmanın sorumluluğu ve bilinci ile çalıştık. Meclisimize, disiplin kurulumuza, hesapları inceleme komisyonumuza, komitelerimize, görev yapmadığı halde projelerimize destek çıkan üyelerimize, hayallerimize ortak olan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Güler: “Hiçbir şey için birbirimizi kırmaya değmez”

Eskişehir Ticaret Odası’nın 7 Nisan 2018’de gerçekleşecek seçimlerine de değinen Güler, “Seçim de bitmez bu kentte, geçim de. Bugün Eskişehir Ticaret Odası’nda bir aradayız, yarın başka bir yerde kent adına bir araya geleceğiz. Bu kent hepimizin. Bugün Ticaret Odası olur, yarın başka alanlarda olur. Hiçbir şey için birbirimizi kırmaya değmez. Asıl olan burada benim meselem, senin meselen değil; bu kentin meselesidir. Fikir ayrılıkları, düşünce farklılıkları olacaktır. Ama zaman geldiğinde alınması gereken kararlar için bu meclis inisiyatif kullandı ve doğru kararı verdi. Kimseden de etkilenmedi. Yine etkilenmeyeceğiz arkadaşlar. Çünkü bu şehre karşı sorumluluğumuz var” dedi.

Bu koltuklara kim seçilirse ona destek olmalıyız

Kısır çekişmelerle ve kişisel sorunlarla şehre ve Eskişehir Ticaret Odası’na zarar verilmemesi gerektiğine dikkat çeken Güler, “Bu koltuklar bizlerin kendi şirketleri değil. Burası Eskişehir Ticaret Odası. Birbirinden değerli 16.500 üyenin sorumluluğunu taşıyoruz. O yüzden, 7 Nisan’daki seçim sonrasında bu koltuklarda kim oturursa otursun onlara kent adına ve bu camiamız adına sonuna kadar sahip çıkmak ve destek olmak zorundayız. Artık kısır çekişmeler bir kenara bırakılmalı. Bu kent ne kaybediyorsa bundan kaybediyor. Bu kent ne kaybediyorsa anlamsız, değersiz, kişilerin kendi egolarını tatmin etmek için yaptığı yanlışlar yüzünden kaybediyor. Ne yazık ki bazıları da onların yanında yer alıyor. Mesele Eskişehir’dir. Mesele Eskişehir Ticaret Odası’dır. Bu kurumu daha nitelikli hale getirmek için hepimiz birlikte mücadele edeceğiz. Kolay değil, gece gündüz demeden, sabahlara kadar çalıştığımız günler oldu. Yönetim kurulumuz, disiplin kurulumuz, meclisimiz, komite üyelerimiz odanın tek kuruşunu harcarken bile o kadar dikkat etti ki bu sayede kalıcı eserler ortaya çıktı” diye konuştu. Konuşmaların ardından Eskişehir Ticaret Odası’nda 2013-2018 yılları arasında görev yapan meclis üyelerine plaket ve teşekkür beratı takdim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.