Site Rengi

DOLAR 32,5998
EURO 34,7797
ALTIN 2.496,69
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

eTwinning Eskişehir İl Çalıştayı ESOGÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “eTwinning Eskişehir İl Çalıştayı”, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Çalıştayın açılışında konuşan eTwinning Eskişehir İl Koordinatörü Gülşah Sarıkaya, eTwinning sayesinde sınır ötesi işbirliklerinin kurulabildiğini, projeler geliştirildiğini ve öğrencilerin kendi ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri için fırsat sunulduğunu kaydetti. Milli Eğitim Bakanlığı eTwinning İl Koordinatörleri Sorumlusu Dr. Hülya Bal, öğrencilerin uygulamaya ihtiyaçları olduğunu belirtirken, akademik altyapıyı oluşturduktan sonra öğrencilerin gerçek yaşam problemlerini fark etmeleri ve bunlara çözüm bulmalarının gerektiğini kaydetti. Milli Eğitim Bakanlığı olarak üniversitelerle işbirliği içinde öğrencilere ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Dr. Hülya Bal, öncelikle Eğitim Fakülteleri ile çalışmaya başladıklarını ve fakültelerin de bu çalışmalara bakış açısının çok olumlu olduğunu ifade etti.

ESOGÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özden Tezel, eTwinning’in bilgi ve iletişim teknolojileri kullanımı ile okullar için destek, araç ve hizmetler sağlayarak Avrupa’daki okullar arasında işbirliğini teşvik ettiğini, ayrıca eğitimciler için sürekli çevrimiçi mesleki gelişim konusunda ücretsiz fırsatlar sunduğunu kaydetti. 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’nde vurgulandığı gibi bu tür çalıştayların Eğitim Fakülteleri ile Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı kurumların yapacakları çalışmaların sürekli ve işlevsel bir nitelik kazanmasına yardımcı olacağını belirten Prof. Dr. Özden Tezel, ESOGÜ Eğitim Fakültesi olarak böyle çalışmaların sayısının artması ve eğitimimizin daha nitelikli hale getirilmesi için yapılacak ortak çalışmalara destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, değişen dünya koşullarının pek çok alanda olduğu gibi eğitim-öğretim ortamında da dönüşümlere yol açtığını ve okulların teknolojik altyapısından öğretmen becerilerine kadar birçok unsuru bünyesinde barındıran söz konusu dönüşümlerin halen devam ettiğini söyledi. eTwinning platformunun değişimin ve gelişimin önünü açtığını belirten Hakan Cırıt, öğretmenlerin yürüttüğü projeler sayesinde okulların hem ülkemiz hem de Avrupa boyutunda daha tanınır ve aktif hale geldiğini söyledi. eTwinning projeleri kapsamında öğretmenlere verilen kalite etiketleri ve okullara verilen “eTwinning Okulu” etiketlerinin sayısının gün geçtikçe arttığını dile getiren Hakan Cırıt, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 20 olan toplam kalite etiketi sayısının 2018- 2019 eğitim-öğretim yılında 44’e çıktığını kaydetti. Hakan Cırıt çalıştayın hayırlı olmasını diledi ve düzenlenmesine emeği geçen herkese teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ardından Avrupa ve Ulusal Kalite Etiketi almış okul ve öğretmenlerin eTwinning proje stantları topluca gezildi. eTwinning bilgilendirme sunumları ve proje yazma atölye çalışmaları ile çalıştay sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.