Site Rengi

DOLAR 32,3371
EURO 35,2023
ALTIN 2.247,11
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 9°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 9°C
Per 6°C
Cum 9°C
Cts 13°C

Evde Eğitim Sürecinde Nelere Dikkat Etmeli?

Evde Eğitim Sürecinde Nelere Dikkat Etmeli?
26.03.2020
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve SODİGEM Müdürü Prof. Dr. Levent Eraslan, okul ve kurslarda eğitime 30 Nisan’a kadar ara verilmesi ile ilgili velilere ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Sosyal medya platformu Twitter’da maddeler hâlinde bu konu hakkındaki görüşlerini açıklayan Eraslan şu ifadeleri kullandı: “Okullara verilen ara uzadı. Bu yüzden evde okul sürecinde dikkat edilecekleri yazmak istedim.
1- Bu haftayı uyum ve anlama haftası olarak ele alalım. Buna göre her aile kendi öğrenme-öğretme çevresini artık oluşturmalı.

2-EBA TV ve online eğitim sistemlerini kullanmayı öğrendik. Farklı kaynaklara da yönelebilirsiniz.
3-Ders sonrası alıştırma ve tekrarı sistematik hale getirmeliyiz.
4- Artık Uyku saati, kahvaltı saatini derslere göre planlamayı yaptınız sanırım.
5-Sınava hazırlanan 8. ve 12. Sınıf öğrencileri konu tekrarı, geçmiş sınav sorularını çözme eksik tamamlama yapmalılar. Zaten sınav içeriği kısıtlı… 6-Tehlikeli dijital oyunlara dikkat! Bazı gençlerin anne babalarına bu tür oyunları öğrettiklerine dair bilgiler gelmekte. Aman dikkat!

7-Sosyal medya kullanımı had safhada sık kullanım bazen ekstrem şeyleri denemeye neden olabilir. Lütfen dikkat! 8-Satranç ve sudoku oynayalım. Öğrenelim öğretelim. 9-Dikkat-motivasyon-tekrar ve kontrol dörtlüsünü unutmayın. 10- Unutmayın bu süreç özünde bireysel öğretimdir. Oto-didaktik bir süreçtir, oto-kontrol ister.“

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.