Site Rengi

DOLAR 32,3697
EURO 34,9815
ALTIN 2.326,16
BIST 9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Fazla Dezenfektan Kullanımı Sağlık Sorunlarına Yol Açabilir

Fazla Dezenfektan Kullanımı Sağlık Sorunlarına Yol Açabilir
21.03.2020
A+
A-

Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de sayısının her geçen gün arttığı korona virüs vakaları sebebiyle, maske ve dezenfektan ürünleri rekor satışlara ulaştı. Eczanelerde ve depolarda kalmayan dezenfektan ürünleri, vatandaşların kendini korumak için çare bulduğu en önemli yöntemlerden biri olarak ortaya çıkıyor. Fakat dezenfektan ürünlerin fazla kullanımda ise bazı sorunlar ortaya çıkabiliyor. Aşırı kullanımda ellerde egzama, kuruluk gibi bazı sağlık sorunları yaşanırken, virüsten en önemli korunma yönteminin elleri sabun ile düzgün bir şekilde yıkamak olduğu uzmanlar tarafından söyleniyor.

“Eczacıların bu ürünleri pahalıya satıyor imajı olamaz”
9. Bölge Eskişehir ve Bilecik Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Metin Kamış, dezenfektan ürünlerin depolarda bile kalmadığını ve bu aracı firmaların fiyatları yükselttiğini ifade ederek, “Son bir, bir buçuk ay içerisinde bu ürünler aşarı talep üzerine eczanelerde bulunmuyor maalesef. Çünkü bu ürünleri genelde kullanan kesim sağlık personelleri ya da kronik rahatsızlığı olan hastalar kullanıyordu. Şu anda tüm vatandaşların talebi olduğu için eczanelerdeki ürünler piyasada yok durumuna düştü. Depolarda da yok ilaçlar. Oradan da temin edemiyoruz. Temin eden eczanelerdeki fiyatların da yüksek olmasının sebebi, temin edici aracıların yüksek fiyatla eczanelere göndermiş olmaları. Bu konuda eczanelerin veya eczacıların bu ürünleri pahalıya satıyor imajı olamaz” dedi.

“Sürekli ellerde kullanılırsa, egzama gibi başka rahatsızlıklara yol açabilir”
Bununla ilgili bugün geldi yazı. Türkiye Eczacılar Birliği de sayfasında yayımlayacaktır. Eczanelerin işin eğitimini almış eczacıların el dezenfektanı yapması ile ilgili bir formül gönderdiler. Bu işin bir çok etkeni var. Bu iş ne zaman düzelir önümüzdeki günlerde belli olacak. Maske ve dezenfekten konusunda vatandaşlarımız da mağdur. Dediğim gibi normal zamanda sağlık personellerinin ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın kullanacağı ürünleri şu an bütün vatandaşlarımızın talep etmesinden dolayı üretim yetişmiyor. Mümkün olduğunca bu işin temelinde elleri sabun ile yıkamak var. Eğer dışarı çıkıp toplu taşıma araçlarına binecekseniz bu süreçte inerken ve binerken sıkabilirsiniz. Eczaneye ya da doktora girerken elinize sıkabilirsiniz ama bu sürekli ellerde kullanılırsa, egzama gibi başka rahatsızlıklara yol açacağı için çok sık kolonya ve dezenfektan kullanmayıp, ellerin sabun ile iyice temizlenmesi gerekiyor” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.