Site Rengi

DOLAR 32,3684
EURO 34,9598
ALTIN 2.325,27
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

FETÖ Sanığından İlginç İtiraf: ‘Örgütün Verdiği 1 Dolarla Sigara Aldım’

15.08.2019
A+
A-

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Hava Kuvvetleri Komutanlığı Eskişehir teşkilatlanmasında oldukları gerekçesiyle haklarında dava açılan 58 sanıktan 55'ine hapis cezaları verildi. 
Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, 10'u tutuklu 57 sanık ile avukatları hazır bulundu. Sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraat talebinde bulundu. 

"Bir ara parasız kaldığımda FETÖ'nün verdiği 1 doları bozdurup sigara aldım" 
Görülen davada tutuksuz olarak yargılanan Y.S., parasız kaldığında örgütün verdiği 1 doları bozdurup sigara aldığını ifade ederek, "Örgütle tanıştığımda çok küçüktüm. Zaten lisede örgütün gerçek yüzünü gördüm. Örgüt askeri sınav sorularını 2011'de verdi. O sınavı kazanarak Kuleli Askeri Lisesini kazandım. Örgütün üyelerine 1 dolar verdiği doğrudur. Bana da verilmişti. Bir ara parasız kaldığımda FETÖ'nün verdiği 1 doları bozdurup sigara aldım. Pişmanım" ifadelerini kullandı. 

"FETÖ elebaşını getirseniz bu kadar isim alamazdınız" 
Sanık Y.S.'nin avukatı İnan Ersoy ise FETÖ elebaşından bile bu kadar isim alınamayacağını söyleyerek, "Müvekkilim sanki etkin pişmanlıktan yararlanmak için dünyaya gelmiş. FETÖ elebaşını getirseniz bu kadar isim alamazdınız. 28 kişinin bizzat ismini vererek tespit etmiştir. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmasını istiyoruz" dedi. 
Mahkeme heyeti, tutuklu olarak yargılanan 2 sanığa 10'ar yıl hapis cezasına mahkum ederken, 8 tutuklu sanığa ise 6 yıl 3'er ay hapis cezası verip, sanıkların cezaevinde kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan 45 sanığa 2 yıl 1 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verirken, 2 sanığın ise beraatine karar verdi. Heyet, firari olan şahsın dosyasını ise tefrik etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.