Site Rengi

DOLAR 32,3697
EURO 34,9552
ALTIN 2.325,66
BIST 9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

FETÖ’nün ‘Altın Çocuğu’na Polis Operasyonu

15.08.2019
A+
A-

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "altın çocuklar" adını verdiği, örgütün emniyet yapılanmasında üst düzey konumda bulunan, firari olarak aranan eski istihbarattan sorumlu Eskişehir Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün, başkentte polisin operasyonuyla yakalandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara ve Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerince, terör örgütünün emniyet yapılanmasında üst düzey konumda bulunduğu belirtilen eski 2. sınıf emniyet müdürü firari Aygün'ün yakalanması için operasyon düzenlendi.

Eskişehir'de 2014 yılında iş adamı, gazeteci, avukat, kamu görevlisi, politikacı ve polislerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişinin usulsüz dinlenmesi ve FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanan Aygün, ekipler tarafından gözaltına alındı. 

Elebaşı Fetullah Gülen'in, örgütün emniyetteki üst düzey yapılanmasında gelecek vadeden kişiler olarak gördüğü "altın çocuklar" arasında bulunduğu belirtilen Aygün'ün, birçok usulsüz dinleme ve görüntüleme olayında önemli rol oynadığı, yakalanmamak için sürekli kılık ve yer değiştirdiği, 4 yıldır saklandığı öğrenildi. 

"ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edilen Aygün'ün, yakalandığı sırada üzerinden başkası adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı çıktığı kaydedildi. 

 

Eskişehir’e getirildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 'altın çocuklar' olarak adlandırdığı ve örgütün emniyet yapılanmasında üst düzey konumda bulunan firari Eskişehir eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün, Eskişehir'e getirildi.  
Ankara ve Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyon kapsamında, terör örgütünün emniyet yapılanmasında üst düzey konumda bulunduğu belirtilen eski 2. sınıf emniyet müdürü firari Aygün'ün yakalanması için operasyon düzenlendi. Firari Eskişehir eski Emniyet Müdür Yardımcısı Aygün, başkentte polisin başarılı operasyonuyla yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı, Ankara'daki işlemlerinin ardından soruşturmanın sürdüğü Eskişehir'e getirildi. Mustafa Aygün, burada sağlık kontrolü için Yunus Emre Devlet Hastanesine getirilerek ardından işlemleri için emniyete götürüldü. 

Örgütün 'altın çocuk'ları arasında gösteriliyordu 
Fetullah Gülen'in, örgütün emniyetteki üst düzey yapılanmasında gelecek vadeden kişiler olarak gördüğü "altın çocuklar" arasında bulunduğu ifade edilen Mustafa Aygün'ün, yakalanmamak için sürekli kılık ve yer değiştirdiği, yaklaşık 4 yıldır saklandığı ve birçok usulsüz dinleme ve görüntüleme olayında önemli rol oynadığı öğrenildi. Örgütün haberleşme aracı 'ByLock' kullanıcısı olduğu ileri sürülen Aygün'ün, yakalandığı sırada üzerinden başkası adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı çıktığı kaydedildi. Mustafa Aygün, aralarında kentte birçok iş adamı, gazeteci, avukat, politikacıların da bulunduğu yaklaşık 100 kişinin usulsüz dinlenmesi iddiasıyla Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.