Site Rengi

DOLAR 32,5961
EURO 34,7231
ALTIN 2.497,98
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Fevzi Çakmak Mahallelesi’nden Belediye Önüne Siyah Çelenk

15.08.2019
A+
A-

Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Ayşe Çıraklı ve mahalleli, mahallelerine hizmet verilmediği için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önüne siyah çelenk bıraktı. 
Büyükşehir Belediye Başkan Yılmaz Büyükerşen’e seslenen mahalle sakinleri verilen sözlerin tutulmasını istediler.

Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Ayşe Çıraklı, şunları söyledi:
"Biz her seçimde seçimlerden dolayı hal hatır sorulan, seçimlerden sonra unutulan mahalle haline geldik. Verilen sözler yerini bulmuyor. Vergiyse veriyoruz. Her şeyi resmiyete uygun yapıyoruz. Bizim amacımız kimseyi üzmek, kırmak değil. Hocamız her mahalleye nasıl hizmet götürüyorsa dışlanmış, terk edilmiş Fevzi Çakmak Mahallesi’ne el atmasını istiyoruz. Geçtiğimiz seçimlerde bize tramvay sözü vermişlerdi, ortada tramvayın ‘t’si yok. Bugün bakıyoruz başka mahallelerde çalışmalar var. 4 hafta sonra proje hazırlamak istiyorlar. Zaten seçim gelmiş siz proje hazırlasanız ne olacak, hazırlamazsanız ne olacak. Kentsel dönüşüm denilmişti. Kentsel dönüşüm ile ilgili de bir gelişme olmadı. Biz hizmet istiyoruz. Fevzi Çakmak denildiğinde kimse tanımıyor. Sanki öcüyüz. Var mı aramızda bir tane öcü? Şehre 5 kilometre uzaklıktaki mahalleyi yok sayamazsınız. Bizim gibi birkaç mahalle daha var. Günahımız ne bizim. Oy çıkmış, çıkmamış bu bizi bağlamıyor. Bizi bu konuda cezalandıramazsınız. Bizim vergilerimizle biz hizmet istiyoruz. Seçimde güzel vaatler verilmişti. Sabırla bekledik, umutla bekledik hiçbir şey yok. Biz buraya üzüm yemeye geldik, bağcı dövmeye gelmedik ama bakıyorum üzüm de yiyemiyoruz. O zaman hem üzüm yiyeceğiz hem de bağcıyı döveceğiz."

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nden, Fevzi Çakmak sâkinlerine cevap gecikmedi. Belediye, mahallerinin haklı taleplerinden “bizim sorumluluk alanımız dışındadır” ve “ilçe belediyenin sorumluluğundadır” “meclisteki AK Parti çoğunluğunun uhdesindir” diyerek ve muhtar Çıraklı’yı suçlu konuma taşıyarak sıyrılmaya çalıştı. Mahalleli Büyükşehir'i suçluyor, Büyükşehir AK Parti’yi… Belediyenin cevabı şöyle: 
İYapılan açıklamada “ Siyah çelenk mevsimi başladı” denildi.
Açıklama şu şekilde;
“Bugün öğleden sonra Büyükşehir Belediyesi önüne gelerek siyah çelenk bırakan ve bazı sorunlarını dile getiren çok değerli Fevzi Çakmak Mahallesi sakini hemşerilerimiz ve bu organizasyonu tetikleyen aklı evvellere açıklama yapmak boynumuzun borcudur.
Öncelikle şunu söylemekte fayda var: Seçimler yaklaşmıştır. Dolayısıyla siyah çelenk mevsimi de başlamıştır. Ancak siyah çelenkle sorunların çözüldüğü nerede görülmüştür?
Çok değerli Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri, Mahalle Muhtarları Ayşe Çıraklı ile birlikte belediyemiz önüne gelerek siyah çelenk bırakmışlar ve sorunlarını medya aracılığıyla bizlere ve Eskişehir kamuoyuna iletmişlerdir.
Bu gurubun medyaya yaptığı açıklamalardan anlaşılıyor ki, sorun olarak nitelenen çoğu başlığın Büyükşehir Belediyesi görev ve hizmet tanımı ile uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır. Belediyemiz önüne gelerek açıklama yapan hemşerilerimizi, bu organizasyonu yapmak konusunda ‘ikna eden ajitatör zihniyetin’ de, Büyükşehir Belediyesi görev ve sorumlulukları konusunda hiçbir bilgiye sahip olmadığı aşikardır. 
Sayın Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerinin dile getirdiği “Doğalgaz altyapımız tamamlanmadı, evde doğalgazımız yok” açıklaması, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin konusu değildir. 
Yine hemşerilerimizin  “sokakların asfaltlanması isteğinin” adresi Büyükşehir Belediyesi değil, ilçe belediyemizdir. 
Bir diğer sorun olarak ortaya çıkan, “elektrik direklerindeki yanmayan lambalar” da, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunmamaktadır.
Tüm bunlara ilave olarak, Büyükşehir Belediyesi’nden Sayın Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerinin çok istediği “Tramvay Hattı Projesi” ise, Büyükşehir Belediyesi’nin yakın gelecekte başlatacağı yeni etap tramvay hattı projesi olarak önümüzdedir ve gerekli proje çalışmalarına başlanmıştır. Ancak, takdir edilmelidir ki bir an önce yapılması istenen “Tramvay Hattı” projesi, boyacı küpü değildir. Fizibilite, finansman, onay ve zaman istemektedir.

Bir diğer konu olan “Kentsel Dönüşüm” isteği ise, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın tek başına karar verip uygulayacağı, “Burası tez vakitte dönüşsün” deyip de, dönüşümü gerçekleştireceği bir konu değil, çoğunluğu AKP üyelerinde olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin uhdesindeki bir konudur.

Sonuç olarak, belediyemiz önüne gelerek siyah çelenkle talepte bulunulursa, isteklerinin hemen gerçekleşeceğine inandırılarak siyasete alet edilen, çok kıymetli Fevzi Çakmak Mahallesi’nin bir kısım sakinlerine, sorunların büyük kısmının Büyükşehir Belediyesi ya da Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili olmadığını hatırlatır, doğru adreslerde, doğru isteklerde bulunmalarını tavsiye ederiz. 

Şimdiye kadar oluğu gibi belediyemiz yetki ve sorumluluk sınırları içinde yer alan haklı isteklerin yerine getirilmesi hususunda çalışmaların sürekli olarak ve hızla devam ettiğini bir kez daha müjdeler, tüm Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerine saygılarımızı sunarız”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.