Site Rengi

DOLAR 32,5981
EURO 34,6650
ALTIN 2.524,80
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Genç Oryantiringçiler Zamana Karşı Yarıştı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir İnönü Belediyesi'nin misafiri olarak İnönü'de Oryantiring Gelişim Kampı'na katılan 80 sporcu Zamana Karşı Labirent Yarışması'nda kendileriyle birlikte yarışan Başkan Kadir Bozkurt'un enerjisine ve azmine hayran kaldı.

Ülkenin dört bir yanından gelen 12-16 yaş arası 80 sporcu, Zamana Karşı Labirent Yarışması'nda ter döktü. Eğlenceli bir atmosferde geçen yarışmada önce sporcularla birlikte parkuru tamamlayan Başkan Bozkurt daha sonra kendisiyle birlikte Zamana Karşı Labirent Yarışması'nda ter döken sporculara Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen Kampa Katılım Belgelerini dağıttı. Belge dağıtımında bir konuşma yapan Başkan Bozkurt, “Öncelikle gençlere ve spora yapılan yatırımı ülkeye yapılan yatırım olarak görüyoruz. Gençlere verdiğimiz değer, bizlere ve ülkemize Türkiye ve dünya çapında alınan başarılarla geri dönmekte. Bu da bizleri ziyadesi ile memnun etmektedir. Yine Belediyemizin sponsor olduğu beş sporcumuzun 07-15 Temmuz tarihlerinde Macaristan'da yapılacak olan Gençler Dünya Oryantiring Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek olmalarından son derece mutluyuz. Yarışmalarda tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

İnönü'de devam eden Oryantiring Gelişim Kampı'na ülkenin dört bir yanından gelen 80 öğrenci bir yandan 20 eğitmen eşliğinde çalışmalarını sürdürürken bir yandan da İnönü'nün eşsiz doğasının keyfini çıkarıyor.

 

ORYANTIRING NASIL OYNANIR?

 

Oryantiring'de sporcular, kendilerine verilen yarışma bölgesinin haritasında, belirlen hedeflere, sırasıyla ve en kısa sürede ulaşmaya çalışır. Yarışmada, sporcular, kontrol noktalarında bulunan turuncu-beyaz bayraklara ulaştığında, bayrağın yanında bulunan zımbayı, ellerindeki fişe basarak kontrol noktasına ulaştıklarını kanıtlarlar. Bazı yarışmalarda zımba ve kontrol kartı yerine elektronik bir sistem de kullanılmaktadır. İki hedef arasında hangi yolu izleyeceğine yarışmacı kendi karar verir. Amaç hedefleri en kısa sürede tamamlamaktır. Tüm hedeflere ulaşamayanlar genellikle oyundan çıkartılır. Yarışmacıların birbirini izlememesi için genellikle birkaç dakika arayla çıkış verilir. Yarışmacılar parkur boyunca karşılaşsalar dahi birbirlerini izlemeleri yasaktır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.