Site Rengi

DOLAR 32,5176
EURO 34,7276
ALTIN 2.489,33
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 25°C

Gençlerden Kurt’a Sert Uyarı

Gençlerden Kurt’a Sert Uyarı
12.11.2020
A+
A-

Odunpazarı Belediyesi Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında oy çoğunluğu ile kabul edilen içkili mekanlara ruhsat verilmesine ilişkin karara bir tepki de AK Parti Odunpazarı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yasin Sarı’dan geldi.

Yaptığı açıklamada İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yasin Sarı: “Odunpazarı İlçe Kaymakamlığı’nın onayı olmadan Odunpazarı belediyesi Meclisi’nin kasım ayı toplantısında CHP’li meclis üyelerinin çok ince düşünüp meclise sunduğu ve mecliste oy çokluğu ile kabul edilen 2 adet barlar sokağına ve 5 adet içkili mekanlara ruhsat verilmesi kabul edilemez bir durumdur.

Biz bu durumu Odunpazarı Gençlik Kolları Başkanlığı olarak büyük bir şaşkınlık ile öğrendik. Okullar bölgesi olarak bilinen Kayıhan Sokak’ta ve Büyükdere Mahallesi’nde geleceğin liderleri neferleri olacak 30 bini aşkın gençlerimizi bizler STK’lar ile birlikte sigara ve tütün ürünlerden uzaklaştırmaya uğraş verirken, CHP ise alkollü mekanlar açıp özellikle ve özellikle gençler üzerinden alkolün kullanımını arttırıp kendi veya belediyelerin gelirlerini düşünerek ve ticaret amaç güderek gençlerimizin hayatlarını zehirlemektedirler.

Ayrıca camiilerimizin ve ilk hutbemizin okunduğu Karacaşehir Mahallemizin yakınlarında bar açılması, toplumu manevi değerleri açısından rahatsız ve muzdarip edecektir. Bu sebepten ötürü Odunpazarı Belediyesi halkın dini ve kültürel zaaflarını hiçe sayarak alkollü mekanların dini ve kültürel yapımızı bozacak yerlere açma planlarını ortaya koyduğunu açıkça ortaya çıkartmıştır.

Şu konuya değinmeden geçemiyorum; mevcut barlar sokağında 3 sene içerisinde kasten 6 adam öldürme kasten 959 yaralama ve 61 cinsel saldırı meydana gelmiştir. 2 tane barlar sokağı 5 tane mekan daha açılması demek bu vaka sayılarını 7 ile katlaması demektir. Anayasamızın 58. maddesinde: “Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden uyuşturucu maddeden kumar vb. kötü alışkanlıklardan korur ve gerekli tedbirleri alır.” hükmü yer almaktadır. Valiliğimizin ve mahkemelerimizin bu konuda doğru karar vereceğinden şüphemiz yoktur.

‌Sayın Kazım Kurt sizi AK Parti Odunpazarı Gençlik Kolları Başkanı ve 60 bin genç seçmenin sesi olarak kat’i bir şekilde uyarıyorum: “Bu kararınızı ivedi bir şekilde geri almanızı, almadığınız takdirde ‘benim’ zannettiğiniz koltuğu gençler ile birlikte 2023’te ezerek almasını biliriz. Umarım gençleri ve uyarılarını dikkate alır gençlerden ders almak istemezsiniz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.